Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació de primavera de Rubí Jove posa l’accent en l’estima al propi cos La Primavera la sang altera! inclou propostes d’auto coneixença, cures i activitats esportives https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La programació de primavera de Rubí Jove posa l’accent en l’estima al propi cos

La Primavera la sang altera! inclou propostes d’auto coneixença, cures i activitats esportives

La programació d’aquesta primavera promou l'estima al propi cos (foto: Arxiu).
La programació d’aquesta primavera promou l'estima al propi cos (foto: Arxiu)

L’Espai Jove Torre Bassas posa en marxa aquesta setmana les propostes d’oci i assessorament de la programació de primavera dirigides als i les joves de Rubí d’entre 12 i 29 anys. Les propostes inclouen la programació La Primavera la sang altera!, activitats que promouen al pensament crític i propostes culturals, tallers setmanals i assessories.

La programació d’aquesta primavera posa l’accent en l’estima al propi cos i el benestar personal. La Primavera la sang altera! inclou propostes d’auto coneixença, cures i activitats esportives. Per promoure l’auto coneixement s’han preparat tallers de gestió de les emocions (Gestionant l’autoexigència, el 27 d’abril i Stop Body Shaming, l’11 de maig); tallers sobre sexualitat (Les ITG i anticoncepció, el 23 de maig i Parlem del plaer, el 10 de juny); tallers d’autodefensa feminista i tres iniciatives per reflexionar sobre els consum de substàncies addictives. Així, els i les joves podran visitar l’exposició Dona la volta a l’alcohol; assistir al taller Crec que estic enganxat, per reflexionar sobre el consum de tabac i jugar al Party Drugs, un joc de taula amb preguntes i respostes sobre les substàncies addictives. Un taller de sabó natural (10 de juny) i un taller d’ungles d’estiu (15 de juny) completes les propostes relacionades amb els cures.

Les propostes esportives d’aquesta primavera són un taller de voleibol a Ca n’Oriol (27 d’abril, 25 de maig i 8 i 22 de juny); la lliga de futbol La nit és jove (29 d’abril, 13 i 27 de maig i 10 de juny), un torneig de vòrtex (3 i 4 de maig), un torneig de bàsquet (1 de juny) i un taller d’arts marcials (11 i 18 de maig).

Els tallers setmanals s’ofereixen des del 28 d’abril fins al 17 de juny. Els i les joves hi poden aprendre boxa (dilluns, 17.30 h), costura (dilluns, 17 h), manga (dimarts, 18 h), reforç d’anglès (dimarts, 17.30 h), teatre (dijous, 17.30 h) i K-Pop (divendres a les 16.30 i les 18.15 h).  A més, els dilluns (17.30 h) es proposa un taller de LOL per començar la setmana jugant i els dimecres del mes de maig, un taller per connectar amb la pròpia autoestima a través de la fotografia.

Un taller de tècniques d’estudi (10 de maig), un cluedo humà (2 i 3 de juny) i una formació per a professionals sobre com treballar la masculinitat amb joves (11 i 25 de maig) completen la programació de primavera d’aquest any. 

Assessories

El servei de Joventut manté les assessories especialitzades també durant la primavera. Com a novetat, el servei d’escolta i acompanyament emocional JOxMI canvia de dia i s’ofereix els dimecres i no els dijous, com fins ara. Aquest servei s’ofereix setmanalment des del mes de febrer. A més, l’antic consultori sexual i de parella canvia de nom i passa a dir-se Sex-oh-lògic.

Com fins ara, les assessories es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment i tracten temes laborals, formatius, sexuals i de parella i d’acompanyament emocional:

 

  • Assessoria laboral jove: Resolució de dubtes jurídics i laborals en la recerca de feina; nòmines, convenis, contractes, drets sindicals...
  • Assessorament i orientació formativa: Espai de consulta sobre opcions d’estudis, proves d’accés, processos de preinscripció, matrícula i homologacions. Orientació per a l’inici o l’ampliació de la formació, així com informació diversa sobre el món acadèmic i professional (Dimarts i dijous de 17 a 19 h).
  • Sex-oh-lògic: Espai confidencial per parlar amb una sexòloga i demanar informació sobre sexualitat: plaer i pràctiques, canvis corporals, primeres vegades, les nostres emocions, violències i relacions sentimentals. Cites quinzenals, els dimarts (27 d’abril, 10 i 24 de maig i 7 i 21 de juny, de 17 a 19 h)
  • JOxMI, escolta i acompanyament emocional: Servei d'escolta i acompanyament emocional que vol ajudar a gestionar les emocions i donar eines i recursos per resoldre petits conflictes personals (6, 20 i 27 d’abril; 4, 11, 18 i 25 de maig i 1, 8 i 15 de juny)

La reserva d’hora per a les assessories es pot fer a través de rubijove@rubijove.cat, enviant un missatge de WhatsApp o trucant al mòbil de Rubí Jove (630 766 379).

Totes les activitats són gratuïtes. Podeu consultar el calendari complet al web de Rubí Jove.

Objectius de Desenvolupament sostenible