Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Nacional tindrà presència a Les Torres a petició de la Junta Local de Seguretat La Subdelegació del Govern facilitarà la col·laboració dels agents del cos nacional de policia per reforçar la seguretat i millorar la percepció ciutadana en aquest barri de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Policia Nacional tindrà presència a Les Torres a petició de la Junta Local de Seguretat

La Subdelegació del Govern facilitarà la col·laboració dels agents del cos nacional de policia per reforçar la seguretat i millorar la percepció ciutadana en aquest barri de Rubí

La Junta Local de Seguretat s'ha reunit en convocatòria extraordinària (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La Junta Local de Seguretat s'ha reunit en convocatòria extraordinària (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha convocat aquest divendres una Junta Local de Seguretat extraordinària amb la voluntat d’analitzar la situació actual a la ciutat. En el marc d’aquesta trobada, el subdelegat del Govern a Barcelona, Carles Prieto Gómez, ha posat a disposició de Rubí efectius de la Policia Nacional per tal de reforçar la seguretat al barri de Les Torres. L’oferiment ha estat acceptat i agraït per la primera edil: “Compartim preocupacions sobre algunes zones, on no només necessitem reforçar la seguretat com ja s’està fent, sinó també la percepció de la ciutadania. Ja s’està actuant des de molts àmbits, com ara la il·luminació, el treball socioeducatiu... i també s’està treballant per instal·lar-hi càmeres de videovigilància, però necessitem també que la percepció millori”.

La Policia Nacional s’ha ofert a col·laborar plenament amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra en qualsevol operació que estigui dins les seves competències. La seva actuació tindrà com a objecte el barri de Les Torres atenent a la demanda ciutadana i del sector comercial, que té una gran presència en aquesta zona.

    

Petició de més efectius

L’alcaldessa també ha aprofitat la presència a la Junta Local de Seguretat de la directora general d’Administració de Seguretat de la Generalitat de Catalunya, Sonia Andolz Rodríguez, per reiterar la seva demanda de més efectius dels Mossos d’Esquadra a Rubí. Una petició que ja ha fet arribar en conversa telefònica al conseller d’Interior,  Joan Ignasi Elena Garcia, i que espera poder tractar amb més profunditat en una propera reunió presencial.

A les darreres setmanes, el cos de seguretat autonòmic ha reforçat la seva presència als carrers de Rubí, i en especial al barri de Les Torres, a través del seu servei de policia de proximitat.

La Junta Local de Seguretat extraordinària d’aquest divendres ha reunit responsables de tots els cossos policials amb competències a Rubí ─Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil─, així com representants dels grups municipals. A la reunió s’han compartit les darreres dades referents a la seguretat a la ciutat, que mostren una tendència molt similar al període immediatament anterior a la pandèmia.