Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local ha denunciat 145 infraccions de l’ordenança de tinença d’animals Aquestes denúncies s’han tramitat durant els dos primers mesos de l’any i s’apropen a les 184 que es van tramitar durant el 2016 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Policia Local ha denunciat 145 infraccions de l’ordenança de tinença d’animals

Aquestes denúncies s’han tramitat durant els dos primers mesos de l’any i s’apropen a les 184 que es van tramitar durant el 2016

L’ordenança de tinença d’animals regula les bones pràctiques amb les mascotes (Localpres).
L’ordenança de tinença d’animals regula les bones pràctiques amb les mascotes (Localpres)

La Policia Local ha intensificat la vigilància per incompliment de l’ordenança reguladora de tinença d’animals. Les accions s’han dut a terme en àrees on s’hi ha detectat una major indisciplina arran de requeriments veïnals o bé per anteriors controls. La vigilància s’ha dut a terme per agents vestits de paisà.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha posat de relleu la voluntat de combatre les males pràctiques “la responsabilitat en la tinença d’animals és imprescindible per mantenir una ciutat agradable i digna. A més, és necessària per mantenir una bona  convivència entre els ciutadans i ciutadanes”.

Per ara, s’han tramitat un total s de 145 denúncies per un variat ventall d’infraccions. L’incompliment més detectat és dur l’animal deslligat seguit de no tenir-lo censat amb 39 i 31 infraccions, respectivament. La manca de morrió en els gossos potencialment perillosos ocupa la tercera posició d’aquest llistat amb 18 sancions imposades. Animals sense xip identificatiu és una altra de les infraccions més freqüents ja que, en el que portem d’any, se n’han detectat 17. Per gossos potencialment perillosos sense llicència s’han tramitat 10 denúncies. Per utilitzar espais on l’accés d’animals està explícitament prohibit s’han imposat 8 sancions. Per gossos perillosos sense lligar s’han tramitat 6 denúncies, per envair l’espai dedicat als jocs infantils se n’han tramitat 5, per la manca d’assegurança en gossos potencialment perillosos s’han generat 4 denúncies. Per no recollir els excrements o orinar en espais on no està permès s’han generat 3 denúncies en cada cas. Finalment s’ha tramitat una denúncia per dur més d’un gos perillós a la vegada.

Cal tenir present que una persona pot ser denunciada per més d’una infracció si es detecten vàries conductes sancionables simultàniament, situació que és habitual. 

El preu de les sancions oscil·la entre els 100 euros en les infraccions més lleus però poden arribar als 30.000 euros per  les conductes més greus

El preu final de la multa depèn de la transcendència social o sanitària i el perjudici causat per la infracció comesa, tant a les persones com als mateixos animals objecte d’infracció, a d’altres animals, a les coses, a les vies i els espais públics o al medi natural.