Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Rubí engega una nova campanya per reforçar la seguretat viària a la ciutat Els agents instal·len un radar mòbil per controlar la velocitat tant al casc urbà com a les urbanitzacions i a les travessies que envolten la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Policia Local de Rubí engega una nova campanya per reforçar la seguretat viària a la ciutat

Els agents instal·len un radar mòbil per controlar la velocitat tant al casc urbà com a les urbanitzacions i a les travessies que envolten la ciutat

La Policia Local instal·la el radar mòbil tant al casc urbà com a la C-1413a i la BP-1503, en aquells trams de competència municipal·.
La Policia Local instal·la el radar mòbil tant al casc urbà com a la C-1413a i la BP-1503, en aquells trams de competència municipal·

La Policia Local de Rubí duu a terme, des del passat 18 de gener, una nova campanya de control de la velocitat dels vehicles mitjançant la instal·lació d’un radar mòbil, cedit pel Servei Català de Trànsit. L’objectiu principal d’aquest dispositiu és reduir la velocitat dins del municipi i a les carreteres C-1413a i BP-1503, al seu pas per la ciutat.

El radar mòbil s’instal·la en emplaçaments diferents, en els 17 vials de la ciutat que s’han establert en el marc d’aquest dispositiu ─tant a vies del casc urbà i de les urbanitzacions com a les que enllacen el nucli urbà amb aquestes zones, així com a les travessies de circumval·lació del municipi (BP-1503 i C-1413a) en els trams de competència municipal─. Els criteris per decidir aquestes ubicacions combinen les dades derivades de l’anàlisi de la sinistralitat a la ciutat, de campanyes dutes a terme anteriorment i de demandes veïnals.

La seguretat viària és una de les prioritats d’aquest govern. Estem treballant des de diferents àmbits per millorar la seguretat dels rubinencs i les rubinenques, especialment entre els col·lectius més vulnerables, com ara els vianants i els ciclistes. Sense anar més lluny, estem ampliant moltes voreres i recentment hem dut a terme les obres per crear el primer carril bici de la ciutat”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Güeto.

Aquests controls de la velocitat estan dirigits a detectar i denunciar les infraccions relacionades amb l’excés de velocitat per, d’aquesta manera, intentar reduir-les i minimitzar el seu efecte directe sobre la sinistralitat. L’any passat, els accidents de trànsit amb ferits van augmentar un 22% a Rubí, una xifra similar a la de la resta de Catalunya. 

Les dades obtingudes arran d’aquests controls permetran proposar mesures que van més enllà de les sancionadores, com poden ser millores en la senyalització, en el traçat de la via o la col·locació d'elements reductors de la velocitat, entre d'altres.

Les darreres campanyes que s’han dut a terme a la ciutat en aquest sentit van ser a l’octubre del 2013 i al maig del 2014.