Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova temporada del Teatre Municipal La Sala arrencarà aquest diumenge amb el musical “Bruna” L’espectacle familiar, de la companyia WeColorMusic, està protagonitzat per la jove actriu rubinenca Mariona Lleonart https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La nova temporada del Teatre Municipal La Sala arrencarà aquest diumenge amb el musical “Bruna”

L’espectacle familiar, de la companyia WeColorMusic, està protagonitzat per la jove actriu rubinenca Mariona Lleonart

L’alcaldessa i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, amb l’equip de “Bruna” (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, amb l’equip de “Bruna” (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Teatre Municipal La Sala donarà el tret de sortida a la nova temporada el proper diumenge 30 de gener amb el musical familiar Bruna, de la companyia WeColorMusic. L’obra, escrita i dirigida per Mateu Peramiquel i Mar Puig, compta en el paper protagonista amb la jove actriu rubinenca Mariona Lleonart.

El musical s’ha representat amb gran èxit a Barcelona i ha realitzat una extensa gira pels teatres de tot Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears. L’espectacle arriba a Rubí avalat per importants reconeixements, com el recent premi Teatre Barcelona 2021 al millor espectacle familiar o el premi Juan Mayorga 2019 a la millor autoria.

La Bruna (Mariona Lleonart) és una nena que ha de fer un treball de l’escola sobre la seva àvia, però aquesta no és una tasca fàcil ja que la dona, amb un cert grau de demència, no la pot ajudar gaire. Mentrestant, la seva mare ha de trobar temps per gestionar la vida de la Bruna, de l’àvia i l’empresa on treballa. Bruna va néixer amb l’objectiu de donar veu als infants amb una història que posa l’èmfasi en la visió dels petits sobre el món adult. Aquesta mirada, juntament amb la intenció dels autors de retre homenatge als seus avis i àvies, fan d’aquest musical un espectacle familiar ple d’emocions.

Mar Puig, coautora de l’obra, ha agraït la possibilitat de representar-la a Rubí: “Nosaltres som d’aquí a prop, d’Ullastrell, i sempre havíem dit que volíem venir al Teatre Municipal La Sala perquè és un equipament meravellós. A més, tenint la Mariona a la companyia, era un objectiu que teníem: fer la seva Bruna a Rubí”. La jove actriu rubinenca fa tres anys que interpreta el personatge de la Bruna, una experiència que “ha significat molt, per les taules que m’ha donat damunt l’escenari i pel fet que comptessin amb mi per fer aquest paper. Amb tota la companyia hem fet una gran família i n’estic molt contenta”. Precisament aquest bon ambient que es viu dins l’equip de Bruna ha fet més fàcil afrontar els difícils moments de la pandèmia, com ha explicat Mateu Peramiquel, coautor del musical: “La companyia ha esdevingut una família i, gràcies al talent i l’entusiasme de la Mariona i de la resta de companys i companyes, hem pogut seguir endavant malgrat les circumstàncies”.

        

Una programació de qualitat i diversa

La programació del Teatre Municipal La Sala per a aquest semestre aposta un cop més per la diversitat de gèneres i de públics amb un objectiu clar: fer arribar la cultura a tothom. Per a l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, “és molt important que tinguem una cultura forta i present a la ciutat, perquè la cultura és entreteniment però també moltes altres coses: és aprenentatge, és una via de coneixement, i segurament és una de les coses que en moments complicats més ens recomforta i més ens sacseja, que això també ens convé”. És amb aquest convenciment que, un cop es van començar a flexibilitzar una mica les restriccions per la COVID-19, l’Ajuntament va apostar per mantenir viva l’oferta cultural, adaptant-la a nous formats. “Vam fer tot el que va ser possible durant la pandèmia, com ara el cicle de concerts envelaRts amb artistes de la ciutat. Ara convidem la gent que participi de la cultura de Rubí; aquest Teatre Municipal La Sala sempre estarà preparat per oferir-la”, ha dit el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón.

Entre la quinzena d’espectacles que formen part de la nova programació del teatre municipal, destaquen títols com El pes d’un cos (5 de febrer). El llibret de Victòria Szpunberg s’estrenarà a Rubí, farà gira per Catalunya i després farà dues estades al Teatre Nacional de Catalunya i al Centro Dramático Nacional de Madrid.

Com és habitual, un altre punt d’interès especial de la temporada és l’oferta d’espectacles familiars organitzats amb la col·laboració de La Xarxa. Entre d’altres propostes, aquesta temporada s’hi podrà tornar a veure el celebrat El monstre de colors (13 de febrer).

WeColorMusic, la mateixa companyia que portarà Bruna, tornarà a La Sala el 26 de març per celebrar amb el públic rubinenc el Dia Mundial del Teatre. Ho farà amb un altre musical familiar, Les històries de l’avi Josep, que es podrà gaudir en el format Entre bambolines.

Tampoc faltaran a la programació grans noms del teatre català: Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón coincidiran a Final de partida (4 de març), les actrius de T de Teatre tornaran a un escenari ja habitual per a elles amb Canción para volver a casa (22 d’abril), i Joan Pera representarà el seu nou Master xof (1 de maig). També hi seran els ballarins de Brodas Bros amb el seu darrer espectacle: Doji (22 de maig).

Com sempre, el teatre local també es posarà al servei dels artistes rubinencs, en aquest cas del músic Isaak Aguilà, qui hi actuarà el 12 de març.

El 2021, La Sala va programar 36 espectacles i 11 pel·lícules dins del Cicle Gaudí. Tres companyies hi van fer residències: Misògines, T de Teatre i Dagoll Dagom.

Les entrades per a la present programació ja es poden adquirir en línia o a la taquilla del teatre.