Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova Swing Rubig Band es presenta al Teatre Municipal La Sala La formació musical, integrada per setze membres de l’Associació Jazz Rubí, ha ofert el seu primer concert aquest diumenge https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La nova Swing Rubig Band es presenta al Teatre Municipal La Sala

La formació musical, integrada per setze membres de l’Associació Jazz Rubí, ha ofert el seu primer concert aquest diumenge

La “big band”, durant el concert d’aquest diumenge (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La “big band”, durant el concert d’aquest diumenge (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest diumenge la presentació en societat de la Swing Rubig Band, la nova orquestra de música swing de la ciutat. La formació, integrada per setze músics de l’Associació Jazz Rubí, neix amb l’objectiu de difondre aquest subgènere del jazz entre els rubinencs i rubinenques.

Feia temps que l’entitat local perseguia la creació d’una big band de swing. Aquest estil apareix als Estats Units a finals dels anys 20, coincidint amb la gran crisi econòmica, i es caracteritza per ser bàsicament orquestral. Actualment viu una segona joventut gràcies a la recuperació del ball lindy hop i a la proliferació d’esdeveniments dedicats a aquest gènere arreu del món.

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha acompanyat la Swing Rubig Band a la seva estrena oficial a La Sala. Per a l’edil, “sempre és una bona notícia que neixin nous projectes culturals a la ciutat, sobretot si hi ha darrere músics de tantíssima qualitat. Felicitem l’Associació Jazz Rubí per aquesta iniciativa, que estem convençuts que serà un èxit pel nivell de la proposta però també per la seva oportunitat.

L’Associació Jazz Rubí treballa, des de fa gairebé vint anys, per ampliar el coneixement del jazz a la ciutat. Un dels emblemes de l’entitat són les Jornades de Jazz, que ja sumen divuit edicions en el marc de la Festa Major. El col·lectiu també impulsa a l’Ateneu Municipal un cicle de jazz en el marc del qual es programen concerts d’artistes reconeguts del gènere i jam sessions a càrrec dels propis socis.