Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova Plataforma digital de serveis empresarials “Rubiempresa” aposta pel treball en xarxa El projecte veu la llum gràcies al finançament dels fons FEDER de la Unió Europea https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-nova-plataforma-digital-de-serveis-empresarials-201crubiempresa201d-aposta-pel-treball-en-xarxa/@@images/image/preview

La nova Plataforma digital de serveis empresarials “Rubiempresa” aposta pel treball en xarxa

El projecte veu la llum gràcies al finançament dels fons FEDER de la Unió Europea

El regidor Jaume Buscallà ha presentat el nou portal (foto: Localpres).
El regidor Jaume Buscallà ha presentat el nou portal (foto: Localpres)

El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha presentat aquest dimarts la nova Plataforma digital de serveis empresarials “Rubiempresa”, que substituirà en pocs dies l’actual pàgina web de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE). El portal, finançat en un 75% a través de l’eix 1 dels fons FEDER de la Unió Europea –dedicat a projectes d’innovació, desenvolupament empresarial i economia del coneixement–, representa un nou acostament al teixit econòmic de la ciutat, ja que ofereix a empreses i emprenedors més serveis i possibilitats d’interacció.

La Plataforma “Rubiempresa” presenta un disseny renovat, més clar i accessible, que permet posar en valor els serveis de l’OSE. Però, sobretot, posa a l’abast del teixit empresarial nous recursos que consoliden Rubí com un entorn favorable per a l’activitat econòmica. “És un projecte que ens fa molta il·lusió [...]. No és un simple web, no és només un recurs més, sinó que va més enllà. El que hem buscat és que sigui un gran espai on tot el que fem des de Promoció Econòmica tingui cabuda”, ha declarat Buscallà.

El nou portal potencia la comunicació bidireccional i el treball en xarxa a través de les Comunitats de Rubiempresa, un seguit de fòrums de discussió pensats per posar en contacte les empreses i els emprenedors, i convertir-se en plataformes virtuals de networking. D’aquesta manera, l’OSE vol donar visibilitat a les empreses, facilitar la cerca de professionals i l’intercanvi de coneixements, creant a la fi sinergies i oportunitats de negoci per al teixit empresarial de Rubí. La plataforma veurà la llum amb dos grups de treball ja creats, Xarxa Rubiempresa i l’OSE respon, però donarà als usuaris la possibilitat de generar les seves pròpies comunitats.

Seguint aquesta mateixa filosofia, el portal incorpora una secció de casos d’èxit en la qual les empreses i emprenedors que participen als projectes de l’OSE poden donar a conèixer les seves experiències.

Informació més accessible
La Plataforma “Rubiempresa” també permet accedir de forma molt més fàcil i àgil a l’agenda de cursos i activitats de l’OSE, consultar tots els serveis d’aquesta àrea de l’Ajuntament, accedir a les novetats del món de l’empresa i obtenir informació actualitzada sobre ajuts i finançament, una de les qüestions més demandades per empresaris i emprenedors. A més, el portal serveix per cercar empreses i locals en lloguer o venda, ofereix informació sobre les accions d’eficiència energètica i energies renovables desenvolupades per l’Ajuntament a través del projecte Rubí Brilla i enllaça amb el consorci Catalonia Innovation Triangle (CiT), del qual forma part Rubí.

A l’hora de dissenyar el nou portal, l’OSE també ha volgut donar un especial protagonisme a l’atracció d’empreses. Per aquest motiu, els usuaris podran veure en portada un apartat que, sota el títol 10 raons per invertir a Rubí, sintetitza els atractius de la ciutat en clau d’activitat econòmica. A més, la plataforma reforça el paper de la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) com a porta d’entrada per a tots els emprenedors i empresaris.

Buscallà ha conclòs que el nou portal és un “gran sostre” sota el qual s’apleguen totes les accions que es realitzen des de Promoció Econòmica i que té la voluntat de ser un referent estatal i fins i tot internacional.