Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova brigada de zones verdes de la Font del Ferro s’ocupa del manteniment de 130 jardineres exteriors Els treballadors de la societat municipal han plantat més d’un miler de varietats a la plaça de Catalunya, l’avinguda de Barcelona i el passeig Francesc Macià https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La nova brigada de zones verdes de la Font del Ferro s’ocupa del manteniment de 130 jardineres exteriors

Els treballadors de la societat municipal han plantat més d’un miler de varietats a la plaça de Catalunya, l’avinguda de Barcelona i el passeig Francesc Macià

Ciclàmens a la plaça de Catalunya.
Ciclàmens a la plaça de Catalunya

La nova brigada de zones verdes de la Font del Ferro ha assumit recentement el manteniment de 130 jardineres exteriors de Rubí. L’equip, integrat actualment per set persones, s’ha ocupat de la neteja i preparació dels testos per plantar-hi posteriorment diverses varietats, entre les quals hi ha espècies de temporada, arbustives i alguns arbres.

S’estima que els treballadors de la societat municipal han omplert les jardineres amb més d’un miler de plantes, majoritàriament produïdes a la Font del Ferro. A la plaça de Catalunya, s’ha optat per ciclàmens de diversos colors, mentre que a les noves jardineres del passeig Francesc Macià s’han plantat kalanchoes i s’ha entapissat amb lípia. A l’avinguda de Barcelona, els vianants hi poden trobar esparreguera.

Properament s’instal·laran deu noves jardineres i la brigada s’ocuparà del manteniment d’una vintena més.

Inserció de les persones amb diversitat intel·lectual
La brigada de zones verdes de la Font del Ferro s’encarrega de la neteja i manteniment d’espais públics i privats de la ciutat. Amb aquest nou servei, l’empresa diversifica la seva activitat, alhora que proporciona noves possibilitats de contractació a les persones amb diversitat intel·lectual del municipi.

La brigada de zones verdes es va començar a gestar el 2016 en el marc del Pla estratègic de la Font del Ferro. Va començar treballant en la neteja de terrenys forestals a Castellnou i, posteriorment, va ampliar les seves funcions al manteniment i neteja d’alguns parcs de la ciutat ─la plaça Pep Rovira i el parc dels Francesos─, així com de jardins i equipaments privats, com ara el pati de la Llar Residència Ca n’Alzamora, el pati-jardí del CRAE L’Espurna i el Museu Municipal Castell (MMUC). Recentment ha assumit el manteniment de les jardineres del centre urbà, una tasca que dona visibilitat a la feina dels treballadors del viver i de la pròpia brigada.