Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La música protagonitza el primer cap de setmana del Peacock Rubí Art Festival Aquest divendres s’ha inaugurat al Celler la segona edició del festival, amb la participació de més d’una seixantena d’artistes emergents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La música protagonitza el primer cap de setmana del Peacock Rubí Art Festival

Aquest divendres s’ha inaugurat al Celler la segona edició del festival, amb la participació de més d’una seixantena d’artistes emergents

Els representants institucionals han pogut fer un recorregut per l'exposició (foto: Localpres).
Els representants institucionals han pogut fer un recorregut per l'exposició (foto: Localpres)

La segona edició del Peacock Rubí Art Festival ha arrencat oficialment aquest divendres al Celler amb l’obertura de l’exposició estàtica i una primera jornada de concerts. El certamen, impulsat per un grup de joves creadors amb el suport de l’Ajuntament, reuneix fins al 2 d’octubre els millors artistes emergents amb l’objectiu de donar-los visibilitat i un espai de diàleg i reflexió.

En aquesta nova edició, el Peacock compta amb més d’una seixantena d’autors: 28 artistes i tres dissenyadors de moda que mostraran la seva obra a l'exposició de la Sala de Tines, vuit propostes musicals, 11 actuacions de performance i 11 treballs audiovisuals. “Hem rebut moltes més propostes que l’any passat, propostes que venien de fora... Es nota que el boca orella de l’èxit de la primera edició ha fet que aquest any hi vingui més gent”, ha explicat una de les organitzadores, Laia Oller, durant la inauguració del certamen.

També el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat aquest creixement del festival i el seu bon encaix amb el Celler, cada cop més consolidat com a centre de cultura contemporània de referència: “El Peacock és una oportunitat per trobar-nos amb art de qualitat, amb disciplines i artistes que fan que avui el festival doni un salt. [...] Tenim un Peacock que s’ha fet gran i que es farà cada vegada més gran”.

Per a Marta García, regidora de Joventut, cal celebrar l’èxit d’”una iniciativa jove, col·laborativa, que ajuda que més joves es donin a conèixer. [...] Volem seguir amb la idea d’acostar l’art jove a la ciutat i a diferents generacions”. En aquest sentit, la responsable municipal ha explicat que enguany es repetiran les visites guiades amb els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran.

Cap de setmana de música
Com l'any passat, cada cap de setmana el festival està dedicat a una temàtica diferent, començant per la música. Tot i que la inauguració oficial del Peacock ha estat aquest divendres, el dia abans ja s’ha pogut gaudir al Celler de la primera ronda de les Peacock Talks, unes xerrades amb format de taula rodona pensades per intercanviar experiències i coneixements. La primera ha comptat amb la presència de Sr. Chen, Joon Davies i Joan Palau. Aquest divendres al vespre, han començat les actuacions amb Vanesa Paris, Ominira, Sr. Chen i Boreals, mentre que els concerts de dissabte van a càrrec de Javi Touch, PlayDoughFriedPork, Bofirax i Skygaze. Diumenge, se celebrà el Petit Peacock, una activitat pensada perquè els més petits prenguin contacte amb l'art, en aquest cas experimentant amb sintetitzadors i theremins, mentre els grans es prenen un vermut i escolten música.

La segona setmana del Peacock estarà dedicada a les arts performatives. El dijous 22, dins les Peacock Talks, Ignasi Poveda, Crisal Rodríguez i Ramon Buj parlaran sobre el que es coneix com els rings de filosofia. El divendres 23 i el dissabte 24, les performances es distribuiran per la plaça del Celler Cooperatiu i l'Espai Tremuja: Andrés Sánchez, Gisele Cornejo, Iris Hinojosa & Gerard Vilardaga, Ana Laura López i Chris OM actuaran el divendres; i Successos Efímers, María de la O, EnAct, Juan Antonio Cerezuela, Imanol Fernández & Enrique Marín i Piedad Seiquer ho faran el dissabte, una nit que tancarà la música d'Omega dB. El Petit Peacock tornarà el diumenge 25 amb diversos tallers per als més petits i les actuacions musicals d'Espura i de Banana Go Go.

L'última setmana del festival serà per a les arts audiovisuals. El divendres 30, la productora rubinenca La Lombarda Films, responsable de la sèrie The last call, serà la convidada a les Peacock Talks. El dissabte 1 d'octubre, hi haurà passi de curts i videart, amb les obres de Carla Jiménez & Adrià Freijo, Carol Sánchez, Carlos Villafaina, Isabel Pérez del Pulgar, FolajiKlaeren Collective, Luca Scarpati i Andrea Allonca, a part de les actuacions audiovisuals en directe de Guillermo Ropero i Monocrom, i la presència de l'artista convidat Gnomalab. Ja diumenge, es farà una jam session oberta a tot el públic i el festival es tancarà amb una sessió de DJ LeTung.

Imatges relacionades

L'exposició estarà oberta fins al 2 d'octubre (foto: Localpres)
L'exposició estarà oberta fins al 2 d'octubre (foto: Localpres)
Algunes obres demanen interactuar amb el públic (foto: Localpres)
Algunes obres demanen interactuar amb el públic (foto: Localpres)
L'exposició es pot visitar a la Sala de Tines (foto: Localpres)
L'exposició es pot visitar a la Sala de Tines (foto: Localpres)
Laia Oller presentant algunes de les obres als regidors de Cultura i Joventut (foto: Localpres)
Laia Oller presentant algunes de les obres als regidors de Cultura i Joventut (foto: Localpres)