Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La música local serà la protagonista a l’Espai ARTBORETUM de la Festa Major Aquesta ubicació adjacent al Castell s’incorpora per primer cop a la programació de Sant Pere amb una oferta de restauració, mercat i espectacles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La música local serà la protagonista a l’Espai ARTBORETUM de la Festa Major

Aquesta ubicació adjacent al Castell s’incorpora per primer cop a la programació de Sant Pere amb una oferta de restauració, mercat i espectacles

Sergi Estella serà un dels músics rubinencs que actuaran a l'ARTBORETUM.
Sergi Estella serà un dels músics rubinencs que actuaran a l'ARTBORETUM

El talent musical rubinenc tindrà un escenari de referència dins la Festa Major. El nou Espai ARTBORETUM, ubicat al costat del Castell, acollirà cada dia actuacions a càrrec d’artistes locals, a banda de l’únic servei de restauració de tota la celebració i d’un mercat de moda i gastronomia.

El dissabte 26 de juny, a les 13.30 h, hi actuarà el duo Joa Lwest, format pels rubinencs Marc Esteve i Ferran Cortés. A la primavera de 2020, durant el període de confinament, la guitarra d’un i les lletres de l’altre es van començar a associar per crear composicions amb vocació intimista, properes al pop i al folk, que aquesta setmana interpretaran dins la Festa Major.

Diumenge, també a les 13.30 h, pujarà a l’escenari de l’ARTBORETUM el músic Sergi Estella, conegut pel seu doble vessant de multinstrumentista en solitari i d’integrant del duo Empty Cage. Estella és capaç de tocar alhora diferents instruments per acompanyar lletres sovint impregnades d’humor àcid i absurd. Les seves composicions beuen d’estils com el rock, el folk i el dirty blues.

El mateix dia a les 19.30 h, hi actuarà el cantautor Roger Margarit, conegut pels seus temes poètics i melancòlics. Blau és el títol del seu darrer àlbum, on explora sonoritats psicodèliques i properes al rock progressiu, que es combinen amb lletres entre la reflexió, la ràbia i l’angoixa.

El dilluns 28 de juny, a les 20 h, serà el torn de la banda Golconda. Es tracta d’un grup creat el 2019 que es mou entre el folk i el rock, amb un enfoc eclèctic, instrumental i potent. Els sis components de la formació treballen actualment en el seu disc de debut, que veurà la llum properament.

Finalment, el dimarts 29 de juny a les 20.30 h, actuarà a l’Espai ARTBORETUM Andrea Mir, cantant, pianista i compositora de Rubí, que va debutar el 2018 amb Arribes tard, un treball marcat per l’estètica neosoul i l’R&B. A l’actualitat es troba produint el seu segon disc, que es publicarà molt aviat.

Moisés Rodríguez Cantón, regidor de Promoció i Dinamització Cultural, ha explicat que “en una Festa Major singular, que significarà per a molts el retrobament amb la música en directe després de tot aquest temps de pandèmia, volíem que els artistes locals hi tinguessin un paper destacat. L’Espai ARTBORETUM serà un emplaçament important d’aquesta edició, un lloc de trobada, i creiem que ubicar allà les seves actuacions donarà gran visibilitat al talent rubinenc”.

A banda dels concerts d’aquests cinc artistes locals, l’Espai ARTBORETUM també serà l’escenari de l’espectacle de màgia d’Òscar Sanjuan i el Mag Esparragow, que tindrà lloc el dissabte 26 de juny a les 19.30 h.