Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La música i la cultura en directe tornen a Rubí amb envelaRts Diversos artistes locals oferiran actuacions des dels terrats d’edificis de la ciutat a partir del dissabte 16 de maig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La música i la cultura en directe tornen a Rubí amb envelaRts

Diversos artistes locals oferiran actuacions des dels terrats d’edificis de la ciutat a partir del dissabte 16 de maig

L'envelaRts arrencarà als terrats de la ciutat (Ajuntament de Rubí).
L'envelaRts arrencarà als terrats de la ciutat (Ajuntament de Rubí)

El proper dissabte 16 de maig, l’Ajuntament de Rubí posarà en marxa envelaRts, un cicle d’actuacions a càrrec d’artistes locals que s’iniciarà als terrats de diversos edificis de la ciutat. La proposta neix amb la voluntat de posar una mica de llum a aquesta etapa de nova normalitat, després d’unes setmanes dures en què els rubinencs i rubinenques han demostrat una gran responsabilitat quedant-se a casa. Alhora, envelaRts es concep com una mostra de suport al sector de les arts en viu, especialment castigat per les restriccions que ha imposat  l’actual situació d’emergència sanitària.

La iniciativa consistirà en petites actuacions, senzilles però representatives d’una cultura de qualitat, en què l’artista tindrà tot el protagonisme i comptarà amb l’única companyia d’un envelat. Els espectacles començaran a la fase 1 de la desescalada als terrats d’edificis municipals i es programaran durant el cap de setmana, a partir de les 20.15 h, per sumar-se al reconeixement en forma d’aplaudiment que fa diàriament la ciutadania al personal sanitari.

envelaRts és un projecte obert que anirà prenent forma a mesura que avancin les diferents etapes del desconfinament. En una primera fase, les actuacions no tindran públic presencial, més enllà del veïnat pròxim que pugui arribar a veure-les des de les seves llars, però es transmetran a través de les xarxes socials municipals perquè tots els rubinencs i rubinenques en puguin gaudir en directe. Quan avanci la desescalada, la voluntat de l’Ajuntament és poder traslladar els espectacles a les places i carrers de la ciutat.

Les actuacions s’encetaran el dissabte 16 de maig amb la cantant Carolina Alabau al terrat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i seguiran en les pròximes setmanes amb altres artistes de la ciutat. Els escenaris dels espectacles seran diferents edificis de valor patrimonial.

En suport de les arts en viu
Durant els dies de confinament, la cultura s’ha convertit en refugi i punt de trobada per a una part important de la ciutadania. Les noves tecnologies han permès acostar al públic diverses expressions artístiques però, tot i i la capacitat d’adaptació demostrada, el sector s’ha vist fortament perjudicat per l’aturada d’actes i el tancament d’equipaments. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha lamentat les greus conseqüències econòmiques i la pèrdua de llocs de treball que ha provocat la crisi, i ha afegit: “Aquest parèntesi de la cultura també ha suposat un gran impacte emocional. Amb aquest cicle volem fer un cop de mà als professionals, reconèixer el talent local, però també utilitzar les arts en viu per tornar a projectar totes aquestes emocions, per llençar un missatge d’agraïment i escalf a la ciutadania que animi el desitjat retorn a la normalitat”.

El nom de la proposta s’inspira en la paraula envelat, amb la qual es defineix l’estructura que conforma un espai festiu efímer; un lloc inexistent abans i després de l’acte, on ara la cultura pot emergir per tornar a omplir la ciutat de llum i vida.