Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La música en directe torna a Rubí amb el cicle envelaRts Carolina Alabau i el Trio de Clarinets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés han obert la programació aquest cap de setmana des del terrat de l’Escardívol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La música en directe torna a Rubí amb el cicle envelaRts

Carolina Alabau i el Trio de Clarinets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés han obert la programació aquest cap de setmana des del terrat de l’Escardívol

Carolina Alabau durant la seva actuació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Carolina Alabau durant la seva actuació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha recuperat l’emoció de la música en directe aquest cap de setmana amb el cicle d’actuacions envelaRts. La cantant i compositora rubinenca Carolina Alabau va ser l’encarregada d’obrir la programació dissabte al vespre amb un recital a piano des del terrat de l’Escardívol. L’endemà, el Trio de Clarinets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés li va prendre el relleu des del mateix emplaçament.

Coincidint amb el procés desconfinament, el cicle envelaRts proposa el retorn de les arts en viu a diversos espais de la ciutat. En una primera etapa, les actuacions es fan encara sense públic presencial ─més enllà del veïnat que hi viu a prop i pot veure-les des de casa─  però es poden seguir en directe a través de l’Instagram de @rubi_ciutat. En el seu primer cap de setmana la iniciativa ha rebut una bona acollida, amb desenes de persones connectades simultàniament durant la transmissió i més de 3.000 reproduccions dels vídeos que s’han publicat posteriorment.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha valorat molt positivament aquest inici del cicle envelaRts: “Crec que tots i totes hem viscut aquests dos primers concerts amb molta il·lusió. Ha estat emocionant que la música en viu sonés un altre cop Rubí després d’uns mesos tan durs i en un escenari tan especial com aquest terrat de l’Escola Municipal de Música, acompanyada de la posta de sol. Pels comentaris que ha compartit la gent durant les actuacions, està clar que hi havia ganes d’una proposta així”. Ganes entre el públic però també entre els propis artistes, que han trobat en l’envelaRts una bona ocasió per tornar al seu medi natural: l’escenari. Així ho destacava Carolina Alabau durant la seva actuació de dissabte: “És una iniciativa molt maca per reactivar la cultura al poble i fer que els artistes tinguem una oportunitat per compartir el que fem”.  

La jove cantant rubinenca va oferir un recital de veu i piano de tres quarts d’hora amb el qual va presentar el seu primer disc en solitari, Primera mirada, un treball divers en estils que inclou temes en català, castellà i anglès. Durant el concert, Alabau va compartir la seva emoció per la possibilitat d’obrir el cicle envelaRts des del terrat de l’Escola Municipal de Música, on ella mateixa es va formar artísticament.

També prové d’aquest centre el Trio de Clarinets integrat per Anna Llovet, Jordi Roca i Frederic Miralda. La formació va protagonitzar diumenge al vespre un concert de prop d’una hora en el qual va interpretar una selecció de peces de l’òpera Don Giovanni de Mozart. Entre cadascuna d’aquestes parts, els músics van situar el públic en el context de la narració i les singularitats de la partitura amb el suport d’un petit teatre de titelles.

Totes dues actuacions es podran reviure durant un període de tres setmanes al perfil d’Instagram de @rubi_ciutat i al canal de YouTube de l’Ajuntament. En aquesta última xarxa, les gravacions inclouen com a contingut extra un bis que no es va poder veure en directe.

El cicle envelaRts continuarà el proper cap de setmana amb nous artistes locals i un emplaçament diferent que es donaran a conèixer properament.

Imatges relacionades

Trio de Clarinets de l'Escola Municipal de Música Pere Burés (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Trio de Clarinets de l'Escola Municipal de Música Pere Burés (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)