Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mostra ‘Els murs de la vergonya’ arribarà a l'Espai Expositiu Antiga Estació l’11 de gener Es tracta d’una de les accions de sensibilització que l’Ajuntament duu a terme en el marc de la campanya d’emergència per la crisi de refugiats a Europa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La mostra ‘Els murs de la vergonya’ arribarà a l'Espai Expositiu Antiga Estació l’11 de gener

Es tracta d’una de les accions de sensibilització que l’Ajuntament duu a terme en el marc de la campanya d’emergència per la crisi de refugiats a Europa

Vint-i-cinc anys després de la caiguda del mur de Berlín, al món continuen proliferant les barreres i la construcció de nous murs.
Vint-i-cinc anys després de la caiguda del mur de Berlín, al món continuen proliferant les barreres i la construcció de nous murs

L’Ajuntament de Rubí porta a l'Espai Expositiu Antiga Estació la mostra Els murs de la vergonya: destruïm barreres, construïm pau. Aquesta és una de les accions de sensibilització que s’emmarquen en la campanya d’emergència per la crisi de refugiats a Europa. L’exposició, que es podrà veure entre l’11 de gener i el 7 de febrer en aquest espai expositiu, s’inaugurarà el proper 12 de gener a les 19.30 h.

Els murs de la vergonya: destruïm barreres, construïm pau, a càrrec del Grup Eirene, vol posar en qüestió el recurs de la construcció de murs que utilitzen els països més desenvolupats per aturar la immigració il·legal, impedir el terrorisme, actuar com obstacle pels actors d’un conflicte armat o annexar territoris, entre d’altres. En aquest sentit, la mostra vol analitzar els diferents tipus de divisions, així com reflexionar i prendre consciència sobre les seves conseqüències i el significat de mantenir-les. I és que aquests murs són entesos com una forma de separar, marginar i evitar veure i viure la pobresa, la fam i, en definitiva, les desigualtats.

L’exposició vol centrar-se en alguns dels murs més representatius del món i, a partir d’ells, treballar de forma dinàmica i constructiva i amb diferents recursos les causes de la seva construcció i les conseqüències que comporten.

La mostra consta d’un mur amb grafits, una desena de plafons que expliquen la construcció de nou murs arreu del món des de la perspectiva del Nord i les seves conseqüències per la població civil, un mapa digital amb una trentena de murs del món, dues tauletes per deixar impressions sobre l’exposició i una aplicació per investigar més murs.

Als matins, l’exposició s’adreçarà a l’alumnat dels cicles d’Educació Secundària ─una vintena de grups de cinc instituts de la ciutat tenen una visita concertada a la mostra─, mentre que a la tarda estarà oberta a tota la ciutadania.  

Inauguració
Els murs de la vergonya: destruïm barreres, construïm pau s’inaugurarà el 12 de gener a les 19.30 h, al mateix Espai Expositiu Antiga Estació. El consistori ha convidat a l’acte els membres del Consell Municipal de Cooperació i de la Comissió per la Crisi de Refugiats, així com a la ciutadania en general.

En el decurs de la inauguració, el Grup Eirene, responsable de l’exposició, durà a terme una dinàmica interactiva per endinsar els assistents en la mostra.