Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Matanza do Porco aplega centenars de persones al parc de Ca n’Oriol L’alcaldessa, Ana María Martínez, i altres representants institucionals acompanyen la Irmandade Galega en la seva festa més participativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Matanza do Porco aplega centenars de persones al parc de Ca n’Oriol

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i altres representants institucionals acompanyen la Irmandade Galega en la seva festa més participativa

L’alcaldessa i el regidor de Cultura, amb la gent de la Irmandade (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Cultura, amb la gent de la Irmandade (foto: Localpres)

Al voltant de 300 persones han participat aquest diumenge a la 36a edició de la Matanza do Porco, organitzada per la Irmandade Galega de Rubí. El parc de Ca n’Oriol ha estat un any més un punt de trobada per als amants de la gastronomia i el folklore gallecs, que han gaudit d’una llarga jornada de germanor al voltant de la taula.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos regidors de l’Ajuntament han acompanyat la Irmandade en la seva gran festa anual. “Amb activitats com aquesta, les entitats locals mantenen viva la nostra ciutat i demostren la diversitat de cultures que hi conviuen. Aquesta diversitat ens enriqueix i ens fa sentir orgullosos”, ha declarat la primera edil.

Durant la Matanza do Porco d’aquest any, s’ha cuinat un porc de 90 quilos, a banda de cansalada, costellams, xoriço i patates. Després de l’àpat, les persones assistents també han pogut gaudir de la tradicional queimada. La trobada ha comptat amb l’animació musical del grup de gaites i percussió de la Irmandade.

La Matanza do Porco és una festa tradicional que se celebrava habitualment a l’hivern, quan els gallecs s’aplegaven per sacrificar el porc i preparar tots els productes que s’obtenen de la seva carn. Amb el pas del temps, aquesta celebració s’ha anat adaptant i ara el porc es porta directament de l’escorxador.