Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jornada electoral comença amb normalitat a Rubí 55.301 rubinencs i rubinenques amb dret a vot estan avui convocats a les urnes per escollir els seus representants al Parlament de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La jornada electoral comença amb normalitat a Rubí

55.301 rubinencs i rubinenques amb dret a vot estan avui convocats a les urnes per escollir els seus representants al Parlament de Catalunya

Hi ha gel hidroalcohòlic a tots els col·legis electorals (foto. Ajuntament de Rubí - Localpres).
Hi ha gel hidroalcohòlic a tots els col·legis electorals (foto. Ajuntament de Rubí - Localpres)

Totes les meses electorals de Rubí s’han constituït amb normalitat i els 23 col·legis electorals de Rubí han obert, tal i com estava previst, a les 9 h amb mesures sanitàries per garantir la seguretat tant de les persones que hi votin com dels i les membres de mesa.

La ciutadania que hagi decidit exercir el seu dret a vot de manera presencial trobarà un punt d'accés segur per utilitzar gel hidroalcohòlic i controlar l'ús de la mascareta a cada local electoral. Els col·legis es ventilaran i desinfectaran i, tant a dins com si cal fer cua, caldrà respectar la distància de seguretat d'1,5 metres. Cada local electoral compta amb responsables de seguretat sanitària, que realitzaran el control d'accés. Sempre que sigui possible, l'entrada i sortida seran diferents per evitar creuaments i les persones vulnerables tindran prioritat a l’hora de realitzar la seva votació. S'hi haurà d'anar sense acompanyament, excepte en cas de necessitar assistència.

Per minimitzar els riscos, es recomanen unes franges de vot per a diferents col·lectius: de 9 a 12 h, grups de risc; de 12 a 19 h, votants no pertanyents ni a col·lectius de risc ni en quarantena; de 19 a 20 h, persones en quarantena o contagiades, contactes estrets i sospitosos.

L’Ajuntament a editat un díptic informatiu que recull totes aquestes mesures de seguretat.

Canvis als col·legis electorals

Degut a la pandèmia, l'Ajuntament ha realitzat canvis en alguns col·legis electorals amb la intenció d'evitar aglomeracions i/o buscar un espai més adient. Els principals són els següents:

  • A la Biblioteca Mestre Martí Tauler, estaran ubicades les cinc meses que anteriorment estaven a l'Escola Bressol Municipal La Bruna i les tres meses que abans estaven a l'Associació de Veïns de la Plana de Can Bertran.
  • A l'edifici Ressò, estaran ubicades dues meses que anteriorment estaven a l'Escola Bressol Municipal Sol Solet (votants de Les Valls de Sant Muç).
  • A l'Escola Bressol Municipal Sol Solet, només hi haurà una mesa (votants de la Plana del Castell).
  • A l'Escola Rivo Rubeo, es modificarà l'entrada al col·legi, que es farà per la pista.
  • A l'Escola Vint-i-cinc de Setembre, estaran ubicades les sis meses que anteriorment estaven al Centre de Rehabilitació Comunitària i les dues meses que ja estaven en aquesta escola. L'entrada al col·legi electoral es farà per la pista.
  • A l'Institut Duc de Montblanc, estaran ubicades les dues meses que anteriorment estaven al Centre Cívic de Can Fatjó i les tres meses situades abans a l'Escola Bressol Municipal Sol Solet (votants de Sant Jordi Parc).
  • A l'Institut La Serreta, estaran ubicades les dues meses que estaven a l'Ateneu (corresponents al districte 4, secció 8), les dues meses que estaven a la Residència Casal de la Gent Gran, les tres meses que estaven al Centre Cívic de Ca n'Oriol (corresponents als districtes 4, seccions 14 i 25) i les dues meses que estaven a la Torre Bassas.

 

Seguiment de la jornada electoral

El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de la web www.parlament2021.cat i d’una aplicació mòbil específica.

L’Ajuntament de Rubí difondrà els resultats relatius a la ciutat a través de les xarxes socials del Consistori i de la web www.rubi.cat.  

A l'apartat d'eleccions de la web municipal es poden consultar les mesures de seguretat aplicades, així com també la localització dels 23 col·legis electorals, entre d’altres.