Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Irmandade Galega celebra la tradicional Festa do Pulpo Dissabte l’entitat ha fet una cercavila que ha culminat amb una recepció oficial a l’Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Irmandade Galega celebra la tradicional Festa do Pulpo

Dissabte l’entitat ha fet una cercavila que ha culminat amb una recepció oficial a l’Ajuntament de Rubí

Les autoritats municipals van rebre la Irmandade en una recepció (foto: Localpres).
Les autoritats municipals van rebre la Irmandade en una recepció (foto: Localpres)

La Festa do Pulpo i las Letras Galegas ha tornat a portar la música i la gastronomia gallegues a Rubí. La Irmandade Galega de la ciutat, que enguany ha celebrat el seu 37è aniversari, ha omplert la Rambla del Ferrocarril de música i danses tradicionals, concerts de folk i pop-rock, tallers, venda de productes típics de Galícia i un espai de restauració.

Com a novetat, enguany les celebracions han començat divendres amb una conferència inaugural sobre la història de Galícia i la programació ha incorporat un concert divendres a la nit. Dissabte, la celebració va començar amb una cercavila pels carrers de la ciutat que va culminar a la plaça Pere Aguilera on la comitiva va oferir una mostra del ball i la música gallegues davant  l’alcaldessa de la ciutat i regidors i regidores de diferents grups municipals. “Rubí és un municipi viu i dinàmic gràcies també a la feina de les entitats de la ciutat. La Irmandade Galega i la seva tradició forma part indestriable de Rubí i contribueix decisivament a la diversitat de cultures i identitats de la qual estem tan orgullosos”, ha explicat l’alcaldessa Ana María Martínez.

Durant tot el cap de setmana, milers de persones s’han sumat a la celebració a la Rambla del Ferrocarril.