Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La III Jornada sobre Formació Professional a Rubí tindrà lloc dijous 30 de març La proposta és gratuïta i està oberta a tothom però s’orienta de manera especial a persones joves i interessades a conèixer el món de la Formació Professional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La III Jornada sobre Formació Professional a Rubí tindrà lloc dijous 30 de març

La proposta és gratuïta i està oberta a tothom però s’orienta de manera especial a persones joves i interessades a conèixer el món de la Formació Professional

Un dels cursos que es poden seguir al Rubí Forma és el de Bar i Cafeteria (foto: Localpres).
Un dels cursos que es poden seguir al Rubí Forma és el de Bar i Cafeteria (foto: Localpres)

La tercera edició de la Jornada sobre Formació Professional a Rubí que tindrà lloc dijous 30 de març a l’edifici Rubí Forma inclourà demostracions de tota l’oferta de formació professional de la ciutat i xerrades de docents i experts per orientar les persones joves i les seves famílies sobre el futur dels estudiants un cop completada l’etapa de l’educació obligatòria. La jornada s’iniciarà a les 10 h a l’auditori de l’edifici Rubí Forma amb la benvinguda de l’alcaldessa, Ana María Martínez. Després, els centres i les entitats col·laboradores oferiran tallers, demostracions i xerrades. Està previst que la jornada acabi a les 20 h.

Rubí Forma, que agrupa els serveis municipals al voltant de la formació per al treball, oferirà tallers sobre els programes formatius que es poden cursar en aquest equipament municipal: instal·lacions elèctriques, bar i cafeteria, energies renovables, fabricació de mecànica, soldadura, el programa SEFED. Els assistents també podran conèixer els tallers de recerca de feina que ofereix Rubí Forma.

L’Institut l’Estatut oferirà demostracions del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de sistemes microinformàtics i xarxes i el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Administració de sistemes informàtics en xarxa. L’Institut la Serreta mostrà el CFGM de perruqueria i cosmètica capil·lar, tot i que en aquest centre també s’hi pot cursar el CFGM d’atenció a persones en situació de dependència i els CFGS d’Educació Infantil i Integració Social. L’Institut J.V. Foix explicarà la seva oferta de CFGM de tècnic en electromecànica de vehicles automòbils i el CFGS de tècnic superior en automatització i robòtica industrial. A més, l’escola d’art i disseny edRa ha preparat tallers dels quatre cicles formatius que ofereix: Assistència al producte gràfic interactiu i Serigrafia artística, tots dos de grau mitjà; i Projectes i direcció d’obres de decoració i interiorisme gràfic, de grau superior. Des del Pla de Formació Integral – Pla de Transició al Treball (PFI – PTT) es mostraran els cursos d’auxiliar d’imatge personal i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. L’escola Regina Carmeli també serà present a la jornada amb una mostra de tres cursos de grau mitjà: Auxiliar d’infermeria, Gestió Administrativa i Conducció d’Activitats Físiques i Esportives. Aquest centre també ofereix tres cursos de grau superior: Animació d’Activitats Físiques i Esportives, Comerç Internacional i Higiene Bucodental.

La jornada inclou també una part teòrica amb cinc conferències programades amb la intenció de promoure la formació professional com una bona manera de millorar l’ocupabilitat dels estudiants. Aina Flores, orientadora professional d’Educaweb obrirà les xerrades a les 10.30 h amb ‘Tens clar què vols estudiar?’ i ales 13.30 h, els tècnics municipals Ramon Pérez i Francesc Jérez exposaran les eines i els recursos del Rubí Forma dirigits a  l’orientació dels joves. A les 12 h, José Alonso, docent de l’Equip Marta Colomé explicarà com identificar i entrenar les pròpies competències, però les inscripcions per aquesta xerrada s’han tancat, ja que les persones inscrites superen l’aforament de l’auditori.

A les 16 h, Manuel Jiménez, president de CECOT Rubí i director de SMI&LMI Spain oferirà una conferència sobre la formació professional dual, aquella que implica el teixit empresarial en la definició de l’oferta formativa dels estudiants per adaptar-la les necessitats de l’empresariat. La proposta de xerrades acabarà a les 18 h amb una conferència pensada per a les famílies sota el títol ‘Què té sortida per al meu fill?’ a càrrec de Carme Martínez-Roca, directora de l’Associació Fem Pedagogia.

A banda de demostracions i xerrades, també hi haurà una carpa informativa de Serveis i Assessorament CEMFormació i Rubí Jove.

La III Jornada sobre Formació Professional està a oberta a tothom de manera gratuïta. Les inscripcions s’han de formalitzar preferentment a www.rubi.cat/rubiforma, tot i que també es podrà fer el tràmit el mateix dia de la jornada.