Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La gira de tardor de la proposta Ciutats defensores dels drets humans porta a Rubí l’activista Lucinda Evans L’activista oferirà divendres 7 d’octubre una conferència oberta a tothom a la biblioteca Mestre Martí Tauler sobre la Lluita contra les violències masclistes i pels drets LGTBIQ+ https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La gira de tardor de la proposta Ciutats defensores dels drets humans porta a Rubí l’activista Lucinda Evans

L’activista oferirà divendres 7 d’octubre una conferència oberta a tothom a la biblioteca Mestre Martí Tauler sobre la Lluita contra les violències masclistes i pels drets LGTBIQ+

Lucinda Evans en una imatge cedida.
Lucinda Evans en una imatge cedida

La iniciativa Ciutats Defensores dels Drets Humans treballa per donar visibilitat i acompanyar la tasca de les persones que defensen els drets humans arreu del món. A través de l’educació i la sensibilització es vol millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen els persones que els defensen. Dos cops l’any, la iniciativa porta a Catalunya un grup de defensors i defensores dels drets humans, que durant un període d’entre una i dues setmanes participen en activitats de sensibilització amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca i la importància de donar suport a les seves lluites.

La gira de tardor de la XII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans tindrà lloc fins a l’11 d’octubre. Vuit persones defensores dels drets humans faran activitats de sensibilització i d’incidència política i social a 28 ciutats catalanes. Aquest any, el projecte se centra en les lluites per la defensa de la terra i el medi ambient, de les dones i el col·lectiu LGTBIQ+, del dret a la pau, dels drets civils i polítics i dels drets de les persones migrades i refugiades.

A Rubí, l’activista Lucinda Evans, oferirà divendres 7 d’octubre (18.30 h) una conferència oberta a tothom a la biblioteca Mestre Martí Tauler sobre la Lluita contra les violències masclistes i pels drets LGTBIQ+.  Evans és una reconeguda activista sud-africana i una de les cares més visibles de la lluita contra les violències masclistes vers les dones, els infants, i les persones LGTBIQ+. Des de Lavender Hill, una comunitat formada a la perifèria de Ciutat del Cap durant l’apartheid com a resultat de la segregació, treballa de manera insistent per fer valdre els drets humans de les persones que l’envolten. L’any 2008 va posar en marxa l’organització Philisa Abafazi Bethu (PAB, Guarir les nostres dones), una entitat sense ànim de lucre que promou l’empoderament de les dones i la protecció d’infants i joves. Per millorar la situació en què viuen les dones de Lavender Hill, PAB impulsa programes de formació i grups de suport, i ofereix acompanyament a les dones que decideixen actuar judicialment contra els seus agressors. La xerrada de Rubí s'emmarca també en el Dia Internacional per a la Despatologització Trans.

Ciutats Defensores de Drets Humans és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, amb la participació de 27 municipis catalans, entre ells Rubí, i de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Institut Internacional Català per la Pau, Casa Amèrica Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La gira de tardor s'ha inaugurat aquest dilluns amb una acte a Esplugues de Llobregat que va comptar amb la presència de la regidora de Ciutadania de l'Ajuntament de Rubí, Elena Montesinos Pujante.

A més de Rubí, formen part d’aquesta edició els municipis de Barberà del Vallès, Begues, Caldes de Montbui, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues, Gavà, Girona, Granollers, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Reus, Terrassa, Tarragona,  Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Els defensors i defensores que formaran part de la gira de tardor són Nahun Lalin, d’Hondures; Lucinda Evans, de Sud-àfrica; Genith Quitiaquez, de Colòmbia; Lorraine Leete, de Grècia; Ahmed Ettanji, del Sàhara Occidental; Julia Soanirina, del Líban; i Maria Teresa Montaño i Reyna Ramírez, de Mèxic.

Objectius de Desenvolupament sostenible