Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat accepta la cessió de l’Antiga Estació a l’Ajuntament per un termini de 30 anys La formalització d’aquest tràmit permetrà executar el projecte de rehabilitació i millora de l’equipament proposat pel consistori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Generalitat accepta la cessió de l’Antiga Estació a l’Ajuntament per un termini de 30 anys

La formalització d’aquest tràmit permetrà executar el projecte de rehabilitació i millora de l’equipament proposat pel consistori

Aspecte que tindrà l’interior de l’Antiga Estació després de la reforma.
Aspecte que tindrà l’interior de l’Antiga Estació després de la reforma

La Generalitat de Catalunya ha comunicat oficialment a l’Ajuntament de Rubí que accepta la seva proposta d’ampliar a 30 anys el termini de cessió gratuïta de l’ús de l’Antiga Estació, amb l’objectiu de poder executar el projecte municipal de rehabilitació i millora de l’equipament. A l’espera d’un darrer tràmit administratiu, el vistiplau del Govern català representa l’impuls definitiu per a una actuació que busca adequar aquest edifici per al seu ús actual com a espai expositiu.

L’Antiga Estació és un immoble de dues plantes vinculat a la industrialització i l’arribada del ferrocarril a la ciutat. Les característiques de la seva façana, amb una filera superior de finestres, una cornisa i un frontó central propis de l’estil neoclàssic, fan que estigui inclòs al catàleg i Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural de Rubí. Per aquest motiu, la intervenció que es farà a l’exterior de l’edifici serà mínima, consistint només en la incorporació d’un pòrtic d’accés que faci més evident l’entrada a la sala d’exposicions i la col·locació de cartells a les obertures de la façana. El projecte també proposa dinamitzar la plaça de l’Antiga Estació amb mostres i altres actes culturals.

El gruix de l’actuació se centrarà a l’interior de l’edifici, que es buidarà totalment per aconseguir un espai diàfan. L’espai expositiu s’estendrà al voltant d’un escala central que comunicarà les dues plantes, ubicada en un gran forat en forma de pati. A la planta baixa se situarà la recepció i un primer espai per a exposicions, mentre que al primer pis hi haurà la segona sala oberta i els serveis necessaris per al públic. Tot plegat incrementarà sensiblement el potencial de l’Antiga Estació com a sala d’exposicions.

Les obres estan pressupostades en 539.342,15 € (IVA inclòs) i la seva durada prevista és d’un any aproximadament.