Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro i l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional programen dues xerrades informatives Les conferències abordaran tot el que cal saber sobre la incapacitació (21 de febrer) i el Programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar (7 de març) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro i l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional programen dues xerrades informatives

Les conferències abordaran tot el que cal saber sobre la incapacitació (21 de febrer) i el Programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar (7 de març)

La Font del Ferro ofereix informació d’interès a les famílies (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Font del Ferro ofereix informació d’interès a les famílies (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La societat municipal Font del Ferro i l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional han organitzat dues xerrades informatives en què s’abordaran temàtiques rellevants per a les famílies de persones amb diversitat funcional. Amb aquestes conferències, s’intentarà resoldre els dubtes més habituals en relació a la incapacitació (21 de febrer) i aportar informació útil sobre el Programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar (7 de març).

La incapacitació és una mesura judicial amb la qual es reconeix que una persona, tot i ser major d’edat, no pot governar-se totalment o parcialment per si mateixa, ni tampoc administrar els seus béns. El proper dijous 21 de febrer, Albert Rodríguez, advocat de SOM Fundació – Fundació Tutelar, explicarà en una conferència en què consisteix exactament la incapacitació, quan convé plantejar-la, com és el procés i què significa ser tutor o tutora d’una persona incapacitada, entre d’altres qüestions d’interès. D’aquesta manera, es vol donar eines a les famílies per afrontar una decisió que pot ajudar a evitar possibles situacions de desprotecció. La xerrada Modificació de la capacitat – Incapacitació i tutela tindrà lloc a l’edifici Rubí Forma el dijous 21 de febrer a partir de les 17 h.

L’altra conferència programada tractarà sobre el Programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar, que dona cobertura a aquelles persones amb discapacitat física, psíquica i/o amb una problemàtica social derivada de malaltia mental que tenen un grau d’autonomia suficient per viure de manera independent o amb un suport puntual. A través d’aquest programa, un equip de professionals ajuden la persona a independitzar-se, traslladant-se a la seva llar per treballar tots aquells aspectes necessaris. La xerrada anirà a càrrec de Sergi Torrent, educador del programa de SAPLL de la Fundació Catalana Síndrome de Down, i tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler el dijous 7 de març a partir de les 17 h.