Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro celebra aquest diumenge el seu 30è aniversari amb una jornada de portes obertes Entre les 10 i les 17 h, els visitants podran conèixer les instal·lacions i les activitats que es fan a la finca de la mà dels propis treballadors i usuaris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro celebra aquest diumenge el seu 30è aniversari amb una jornada de portes obertes

Entre les 10 i les 17 h, els visitants podran conèixer les instal·lacions i les activitats que es fan a la finca de la mà dels propis treballadors i usuaris

El viver de plantes de la Font del Ferro.
El viver de plantes de la Font del Ferro

La Font del Ferro celebrarà el proper diumenge una jornada de portes obertes amb motiu del seu 30è aniversari. Amb aquesta activitat, l’empresa municipal vol donar-se a conèixer entre el conjunt de la ciutadania precisament en un moment de creixement i consolidació d’aquest recurs per a persones amb discapacitat intel·lectual.    

La jornada, amb un marcat caràcter lúdic, es desenvoluparà entre les 10 i les 17 h. Un animador rebrà els visitants i els conduirà als diferents punts de venda de plantes i tallers, on podran aprendre a fer manualitats amb material de reciclatge i a plantar diferents espècies, que després es podran endur a casa. A més, els propis treballadors del Centre Especial de Treball i els usuaris del Servei de Teràpia Ocupacional i del Servei Ocupacional d’Inserció seran els encarregats de mostrar les instal·lacions i d’explicar les activitats que es fan a la finca.

Al migdia, la celebració prendrà un caràcter institucional amb els parlaments de l’alcaldessa, Ana María Martínez, de la gerent de la Font del Ferro, Rocío Elvira, i d’un treballador del Centre Especial de Treball.

Durant la jornada, els visitants també podran contemplar el mural commemoratiu elaborat conjuntament pels alumnes de l’Escola Teresa Altet i del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol en el marc del taller Creant connexions.

Una empresa social
Durant la jornada de portes obertes, els rubinencs i rubinenques tindran ocasió d’apropar-se a la important funció social de la Font del Ferro, nascuda ara fa 30 anys arran de les demandes d’un grup de pares i mares amb fills amb discapacitat intel·lectual. Des dels seus inicis com a espai agrícola, la finca s’ha reorientat cap al viverisme, una activitat en què treballen les nou persones contractades al Centre Especial de Treball i que es complementa amb un Servei de Teràpia Ocupacional i un Servei Ocupacional d’Inserció amb un total de 25 usuaris. 

Durant aquest mandat, l’Ajuntament ha concretat la seva aposta per aquest recurs amb la posada en marxa d’un Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional i d’un Pla estratègic de la Font del Ferro ─dotat amb més de 575.000 €─. Aquest permetrà, entre d’altres, crear noves línies d’integració laboral gràcies a les quals s’augmentarà el nombre de persones contractades al Centre Especial de Treball, així com traslladar la gestió de la llar residència Ca n’Alzamora a l’empresa municipal.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha recordat que “l’Ajuntament té molt clara la importància de la Font del Ferro i, per aquest motiu, estem treballant per potenciar-la. Des d’aquesta empresa municipal es fa una tasca essencial per a les persones amb diversitat funcional i ens agradaria molt que el conjunt de la ciutadania s’hi acostés i la conegués aprofitant la jornada de portes obertes”. La responsable municipal ha situat l’aposta per la Font del Ferro en el marc de les polítiques d’atenció a la diversitat funcional que estan desplegant l’equip de govern durant aquest mandat: “És un col·lectiu prioritari per a nosaltres”.