Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro assumeix tasques de manteniment a les urbanitzacions El CET Forestal i de Zones Verdes ha sumat aquest encàrrec a les tasques que ja desenvolupava a zones enjardinades i polígons d’activitat econòmica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro assumeix tasques de manteniment a les urbanitzacions

El CET Forestal i de Zones Verdes ha sumat aquest encàrrec a les tasques que ja desenvolupava a zones enjardinades i polígons d’activitat econòmica

La brigada ha ampliat les seves actuacions a la zona de les urbanitzacions (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La brigada ha ampliat les seves actuacions a la zona de les urbanitzacions (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro ha assumit recentment el manteniment dels espais verds de diverses urbanitzacions de la ciutat. Aquesta tasca se suma a les funcions que ja realitzava a diverses zones enjardinades del nucli urbà i als polígons d’activitat econòmica (PAE).

La brigada destinada a les urbanitzacions va començar a treballar al desembre per encàrrec de l’Ajuntament, fent el manteniment d’espais verds, marges, voreres i parcel·les situades a El Avets, La Perla, Ximelis, Can Serrafossà i Can Vallhonrat. La feina inclou tasques de neteja, desbrossament i esporga, tot i que en alguns casos puntuals els treballadors i treballadors de la Font del Ferro també arriben a fer propostes d’enjardinament si s’escau.

L’equip compagina aquestes funcions amb el manteniment de polígons tot i que, en aquests moments, els recursos es concentren sobretot a les urbanitzacions per tal d’avançar-se a l’època d’alt risc d’incendi (del 15 de juny al 15 de setembre), quan està prohibit treballar amb maquinària a les zones forestals.

El CET Forestal i de Zones Verds es va crear el 2016 amb l’objectiu de diversificar l’activitat de la societat municipal Font del Ferro i incrementar les possibilitats de contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi. La brigada està formada actualment per quatre equips, que compatibilitzen tasques de neteja i manteniment a polígons i urbanitzacions ─des del 2018 ja es treballava a Castellnou i Can Solà per encàrrec del Servei de Medi Natural─ amb el manteniment de diversos parcs i places enjardinades del municipi, les jardineres de la via pública i els sacs de Babilònia del balcó de l’Ajuntament. A més, el CET Forestal i de Zones Verdes també accepta encàrrecs privats; actualment assumeix el mateniment dels jardins d’una comunitat de veïns, de la Llar Ca n’Alzamora i del Centre Residencial d’Activitat Educativa (CRAE), entre d’altres particulars.

L’octubre de 2018, l’empresa de capital públic Font del Ferro SL, dedicada a la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, va ser reconeguda com a mitjà propi personificat de l’Ajuntament de Rubí. Entre d’altres, això implica que la societat pot vendre productes i prestar serveis al Consistori sense les limitacions contractuals que tenen els proveïdors privats amb l’Administració.