Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de la cervesa artesana i el formatge creix i es trasllada a la rambla del Ferrocarril L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament, reunirà prop d’una quarantena d’expositors els dies 27, 28 i 29 de maig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Fira de la cervesa artesana i el formatge creix i es trasllada a la rambla del Ferrocarril

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament, reunirà prop d’una quarantena d’expositors els dies 27, 28 i 29 de maig

El regidor de Comerç, Rafael Güeto, amb Just León, de la cervesera local Barra, i Àusias Ballart, d’Esdeveniments 7 vetes .
El regidor de Comerç, Rafael Güeto, amb Just León, de la cervesera local Barra, i Àusias Ballart, d’Esdeveniments 7 vetes

La Fira de la cervesa artesana i el formatge, organitzada pel Servei de Comerç de l’Ajuntament, tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 de maig a la rambla del Ferrocarril. En la seva tercera edició, l’esdeveniment abandonarà la tradicional ubicació de la plaça del Doctor Guardiet per poder créixer, tant en nombre de parades com en oferta d’activitats.

La fira té com a objectiu promocionar el producte làctic i cerveser de proximitat i de qualitat mitjançant una acurada selecció de productors i propostes de dinamització adreçades a tota la família. Enguany s’hi aplegaran prop d’una quarantena de punts de venda, entre els quals hi haurà 18 productors de cervesa artesana, 13 fabricants de formatges, 7 estands d’altres productes alimentaris i els food trucks, que seran una de les novetats d’aquest any.

El trasllat a la rambla del Ferrocarril permetrà ampliar notablement el nombre d’activitats programades en el marc de la fira. Així, es doblarà l’oferta de concerts, que inclourà actuacions dels rubinencs Sergi Estella i Roger Margarit, així com de la Societat Blues Rubí; i es diversificaran les activitats infantils i de dinamització, que incorporaran, entre d’altres, un pregó inaugural, una gimcana, espectacles de màgia o un taller d’elaboració de cervesa. També s’estrenarà aquest any un concurs de fotos a través d’Instagram que premiarà les millors imatges amb lots de cerveses artesanes i formatges.

En el capítol de novetats, destaca igualment la presència de cerveses sense alcohol i sense gluten ─una demanda dels visitants d’anteriors edicions─ i la col·laboració de les cansaladeries locals i les parades de formatges del Mercat Municipal, que oferiran durant tota la setmana promocions i descomptes als seus establiments.

D’altra banda, els organitzadors donaran continuïtat a aquelles propostes que han estat un èxit en anys anteriors, com els tasts i maridatges, o activitats infantils que ja són un clàssic, com el taller de munyir cabretes.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha animat la ciutadania a participar de la fira: “Serà un cap de setmana important perquè hi haurà diverses coincidències: la commemoració del 5è aniversari del Mercat Ecològic, la Fira d’artesania, la Fira del col·leccionisme, la Fira d’art de primavera i la Fira del trasto... convido tots els rubinencs i rubinenques al que serà una festa familiar i que cada vegada agafa més categoria de festa de ciutat”.

Presència local
La Fira de la cervesa artesana i el formatge comptarà enguany amb la cervesera rubinenca Barra, nascuda fa menys d’un any al polígon del Molí de la Bastida. Un dels seus responsables, Just León, s’ha manifestat il·lusionat amb la possibilitat de participar en aquesta cita i poder presentar les seves dues varietats, la Barra Daurada i la Barra Octubre: “Tenim moltes ganes que ens coneguin”.