Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Finestreta Única Empresarial de Rubí desperta l’interès de l’Ajuntament de Vilafranca El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha explicat les claus del bon funcionament d’aquest servei municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Finestreta Única Empresarial de Rubí desperta l’interès de l’Ajuntament de Vilafranca

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha explicat les claus del bon funcionament d’aquest servei municipal

Un moment de la trobada amb els representants de l’Ajuntament de Vilafranca.
Un moment de la trobada amb els representants de l’Ajuntament de Vilafranca

Representants de l’Ajuntament de Vilafranca han visitat aquest dimarts la Masia de Can Serra per conèixer de primera mà el funcionament de la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER). El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, la coordinadora de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Olga González, i el responsable del servei, Manel Moreno, els han explicat com s’organitza la FUER i els bons resultats que està registrant des de la seva posada en marxa el juliol del 2013.

Durant la trobada, s’ha incidit en aquells aspectes que han estat determinants per a l’èxit de la Finestreta Única, començant pel treball conjunt entre la pròpia FUER i el Servei de Llicències, tots dos ubicats a la Masia de Can Serra, i seguint per la programació de reunions periòdiques amb la participació de tots els tècnics municipals implicats, la coordinació centralitzada de les seves agendes i el canvi de cultura de l’organització que s’ha produït arran de la posada en marxa del servei.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, considera molt significatiu que altres administracions s’adrecin a l’Ajuntament de Rubí per rebre informació sobre la FUER: “Això demostra que estem oferint un bon servei, fins al punt que podem ser un referent per a altres municipis. Disposar d’una Finestreta Única ens ha permès fer un pas endavant com a facilitadors de l’activitat econòmica a la ciutat, i així ens ho estan reconeixent moltes de les empreses que l’han fet servir. Aquest és el millor aval”.

1.645 empreses ateses el 2015
La FUER es va posar en marxa el juliol del 2013 amb la voluntat d’agilitar els tràmits que han de fer empreses, emprenedors i autònoms amb l’administració. L’any passat, el servei va atendre 1.645 empreses diferents, que van donar lloc a l’obertura de 541 expedients, 257 dels quals ja s’han tancat. Els expedients més freqüents han estat els relacionats amb llicències d’activitats (45%). En total, el servei va comptabilitzar 2.817 registres.

A les enquestes de satisfacció realitzades, els usuaris van puntuar la FUER amb una mitjana de 9 sobre 10. Aquesta bona valoració se suma a l’obtenció, ara fa uns mesos, de la certificació de qualitat UNE-EN ISO 9001:2008, atorgada per AENOR. Aquest reconeixement, basat en una norma internacional, valida que el sistema de treball de la FUER està sotmès a un bon sistema de gestió de qualitat que té per objectiu satisfer les necessitats i expectatives dels seus usuaris.