Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major de Rubí arrenca aquesta tarda amb el pregó de les jugadores de l’HCR Cent Patins L’acte es podrà seguir en directe a través tant de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Rubí com del web de Ràdio Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Festa Major de Rubí arrenca aquesta tarda amb el pregó de les jugadores de l’HCR Cent Patins

L’acte es podrà seguir en directe a través tant de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Rubí com del web de Ràdio Rubí

Una de les novetats del pregó d’aquest any serà l’estrena dels vestits dels gegants Roc i Paula(foto: Localpres).
Una de les novetats del pregó d’aquest any serà l’estrena dels vestits dels gegants Roc i Paula(foto: Localpres)

El pregó de la Festa Major 2017, a càrrec de les jugadores de l’Hoquei Club Rubí Cent Patins, encetarà aquest vespre cinc jornades plenes d’activitats per a tots els públics. La programació dissenyada pel Servei de Cultura inclou prop de 200 propostes, moltes de les quals protagonitzades per les entitats locals.

El seguici de lluïment de Festa Major, que enguany modifica el recorregut, partirà a les 19.30 h de l’avinguda de Barcelona i recorrerà diferents carrers del centre de la ciutat ─pg. Francesc Macià, c. Rafael Casanova, c. Justícia i c. Doctor Robert─ fins a arribar a la plaça Pere Aguilera.

Al voltant de les 20.30 h, està previst que surtin al balcó de l’Ajuntament les pregoneres, acompanyades de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i dels regidors del consistori. Enguany, l’equip de govern ha escollit les jugadores de l’HCR Cent Patins per a fer el pregó amb l’objectiu de posar en valor els èxits esportius que han aconseguit aquesta temporada. En aquesta ocasió, el pregó presenta dues grans novetats: d’una banda, l’estrena dels vestits dels gegants Roc i Paula, dissenyats per Maria Carbonell, que mantenen l’estètica del segle XIX; i, de l’altra, la transmissió en directe de l’acte a través tant de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament com del web de Ràdio Rubí, via streaming.

Coincidint amb el Dia de l’Orgull Gay, a les 21 h tindran lloc els Olímpic Gays, organitzats pel col·lectiu LGTRuBI. Així, la pl. Salvador Allende comptarà amb una degustació de truites i una carrera de talons, entre d’altres.

La música és una de les protagonistes indiscutibles de la Festa Major i, en aquesta primera nit, l’oferta d’actuacions serà ja molt diversa. Carlos Baute actuarà a l’Amfiteatre del Castell dins el Rubí Random Music Festival (22.30 h). Mitja hora abans, la plaça Salvador Allende acollirà el festival de final de temporada del programa RubíSound de Ràdio Rubí, amb les intervencions de Cotto, Andrea Mir, Prozak, Muyayo Rif i Sr. Chen. En darrer terme, a les 22.30 h, tindrà lloc als jardins de l’Ateneu Municipal el concert inaugural de les 16es Jornades de Jazz de Rubí, a càrrec de Lluis Coloma Trio.

Una altra de les propostes que arrenca aquesta nit i que s’allargarà fins dissabte és el Cicle de circ i dansa contemporanis al Celler. Avui a les 23 h serà el torn de l’espectacle Silencis, a càrrec de Claire Decreux.

Una Festa Major plena d’activitats
Entre els grans atractius de la celebració d’aquest any, figura l’extensa oferta de concerts, integrada novament al festival RRandom. El ja mencionat Carlos Baute, Hombres G, Fangoria, Revolver, Dr. Prats, Sra Tomassa, Maria del Mar Bonet, les actuacions incloses al Barrakuda Festival o l’espectacle de DJs Los40 On Tour són només algunes de les propostes que omplen el cartell d’aquest festival. El concert de Marcos Franz previst per a aquest dijous 29 a les 23 h a l'Escardívol se suspèn per motius aliens a l'organització. En el seu lloc, actuarà la banda The Killing Hits.

Una altra de les activitats d’èxit que es torna a organitzar enguany és el Holi Dolly Rubí Festival, que tindrà lloc el proper divendres a partir de les 19 h a l’Escardívol. L’activitat, pensada especialment per a un públic familiar i jove, comptarà amb l’animació de Pep & Jordi Callau i la música del DJ Albert González. També hi actuaran Progenyx i Nèmesis.

També es tornarà a habilitar l’espai per a joves a la plaça Salvador Allende, amb propostes diàries a càrrec de diverses entitats juvenils de la ciutat, així com l’organització d’activitats familiars a la rambla del Ferrocarril.

En aquesta celebració, les persones amb problemes de mobilitat tornaran a disposar d’espais reservats als concerts de l’Escardívol, amb l’objectiu que en puguin gaudir en les millors condicions possibles.

Gots reutilitzables
Aquest any, els diferents bars de Festa Major no serviran les begudes en gots d’un sol ús, com en anteriors edicions, sinó que ho faran en gots reutilitzables. L’objectiu d’aquesta mesura és doble: d’una banda, reduir el volum de residus i, de l’altra, contribuir a mantenir més nets els espais de Festa Major. Els gots tindran un preu de 0,50 euros i, si es vol, es podran adquirir juntament amb un portagots simple (0,50 euros) o un portagots amb cinta (1 euro). Si ja es disposa d’un got reutilitzable de 300 ml (la mida estàndard), es pot portar de casa.

L’Ajuntament instal·larà dues fonts a l’Escardívol i una altra a la pl. Salvador Allende perquè la ciutadania pugui netejar els gots (en cas de no voler barrejar gustos de begudes diferents, per exemple).

En total es distribuiran 56.000 gots, 28.000 portagots simples i 28.000 portagots amb cinta.