Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major de Rubí arrenca aquesta tarda amb el pregó d’Antonio Orozco i Bea Ortiz El tradicional seguici s’iniciarà a les 19.30 h a la plaça Bonaventura Josa, mentre que el pregó tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament a les 20.30 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Festa Major de Rubí arrenca aquesta tarda amb el pregó d’Antonio Orozco i Bea Ortiz

El tradicional seguici s’iniciarà a les 19.30 h a la plaça Bonaventura Josa, mentre que el pregó tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament a les 20.30 h

Les entitats de cultura popular i tradicional precediran el pregó inaugural (foto: Localpres).
Les entitats de cultura popular i tradicional precediran el pregó inaugural (foto: Localpres)

Rubí esgota les darreres hores abans de la Festa Major, que s’iniciarà aquesta tarda amb el tradicional seguici i el pregó inaugural, a càrrec del cantant Antonio Orozco i la waterpolista Bea Ortiz. La ciutat té per endavant sis dies de celebració durant els quals s’han programat prop de 200 activitats de tot tipus, moltes d’elles protagonitzades per les entitats locals.

El seguici de Festa Major, que enguany està organitzat per l’Escola de Sardanes Flor de Neu, partirà a les 19.30 h de la plaça Bonaventura Josa i recorrerà diferents carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça Pere Aguilera. Una dotzena d’entitats de cultura popular i tradicional participaran en aquesta tradició.

Al voltant de les 20.30 h, està previst que surtin al balcó de l’Ajuntament els dos pregoners d’aquest any, el cantant Antonio Orozco i la waterpolista Bea Ortiz, acompanyats de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i dels regidors del consistori. Aquest model de pregó, que combina la presència d’una figura molt popular amb el reconeixement a una personalitat rubinenca, és una de les novetats d’aquesta Festa Major.

La música és una de les protagonistes indiscutibles de la Festa Major i, en aquesta primera nit, l’oferta d’actuacions serà ja molt diversa. A les 22 h, Antonio Orozco actuarà a l’Amfiteatre del Castell dins el Rubí Random Music Festival, amb totes les entrades exhaurides. A la mateixa hora, la plaça Salvador Allende acollirà el festival de final de temporada del programa RubíSound de Ràdio Rubí, amb les intervencions de Carolina Alabau Group, Roger Margarit, Improperios i Guarache. En darrer terme, a les 22.30 h, tindrà lloc als jardins de l’Ateneu Municipal el concert inaugural de les 15es Jornades de Jazz de Rubí, a càrrec d’SmackDab.

Una Festa Major amb novetats
Entre els grans atractius de la celebració d’aquest any, figura l’extensa oferta de concerts, enguany integrada en el nou festival RRandom. El ja mencionat Antonio Orozco, Duncan Dhu, Marlango, Efecto Pasillo o Lax’n’Busto són només alguns dels noms que omplen el cartell d’aquesta proposta musical, que arriba amb la voluntat de transcendir l’àmbit estrictament local.

Una altra de les novetats d’aquest any serà la festa Holi ─Holi Dolly Rubí Festival─ que tindrà lloc el proper dijous a partir de les 18.30 h a l’Escardívol. L’activitat, pensada especialment per a un públic familiar i jove, comptarà amb l’animació de Pep Callau i la música del DJ Albert González. A més, hi participaran les tres formacions de tabalers de Rubí ─Tronats del Tabal, Explosión Rítmica i Axe─, dos grups locals de dansa de Bollywood i el grup de ràdio de la Torre Bassas, Limón y Sal.

També aportaran un aire nou a la Festa Major la Nit Golfa per a infants, amb el grup de versions Beatles for Kids, el 2 de juliol a la plaça de Catalunya, o el nou espai per a joves que s’ha habilitat a la plaça Salvador Allende, amb propostes diàries a càrrec de Rubí Jove, el CRAC, els organitzadors del Peacock Rubí Art Festival i l’Associació de Músics de Rubí (AMR).

En l’apartat de novetats, també destaca la nova ambientació del Mercat de Festa Major, enguany inspirada en el Rubí modernista i els inicis del segle XX, o l’espai de restauració amb food trucks de la plaça de Pearson.

En aquesta celebració, també s’ha volgut tenir presents les polítiques d’atenció a la diversitat funcional i, per aquest motiu, es reservarà un espai als concerts de l’Escardívol per a les persones amb problemes de mobilitat, amb l’objectiu que aquestes en puguin gaudir en els millors condicions possibles.