Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa de la Primavera del Pinar celebrarà el 10è aniversari de la geganta Lola La celebració tindrà lloc aquest dissabte a la pista esportiva d’El Pinar a partir de les 17.30 h i està oberta a tota la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Festa de la Primavera del Pinar celebrarà el 10è aniversari de la geganta Lola

La celebració tindrà lloc aquest dissabte a la pista esportiva d’El Pinar a partir de les 17.30 h i està oberta a tota la ciutadania

La geganta Lola durant la Festa de la Primavera de 2011 (foto: Lídia Larrossa).
La geganta Lola durant la Festa de la Primavera de 2011 (foto: Lídia Larrossa)

El Servei de Ciutadania i Drets Civils de l’Ajuntament de Rubí i el Pla de desenvolupament comunitari d’El Pinar han programat aquest dissabte 13 de maig una nova edició de la Festa de la Primavera que servirà també per celebrar el desè aniversari de la geganta Lola.

Les activitats començaran a les 17.30 h amb la plantada de gegants a la pista esportiva d’El Pinar. Un grup d’animació donarà la benvinguda a les diferents colles que formaran part de la festa i que sortiran en cercavila pel barri a les 18 h. Enguany, hi participaran l’Escola de Sardanes Flor de Neu, la Colla Gegantera del Teresa Altet, l’escola Ca N’ Alzamora i l’Esbart Dansaire de Rubí. Tots els grups oferiran una ballada conjunta acompanyada de l’actuació de la Colla de Castellers de Rubí. La festa acabarà cap a les 19.20 h amb un piscolabis obert a tothom.

La Festa de la Primavera ja és una tradició d’El Pinar que, a través del treball en xarxa de les diferents entitats del barri, fomenta la cohesió social dels veïns i veïnes i facilita la integració de les persones nouvingudes. La proposta també pretén atraure persones d’altres punts de Rubí i donar-los a conèixer les accions que es desenvolupen en aquesta zona de la ciutat i enfortir el sentiment de pertinença de les persones que ja viuen al barri.

La geganta Lola fa 10 anys

La Festa de la Primavera serà també per commemorar el 10è aniversari de la geganta Lola que es va crear el 2007 com a símbol del treball comunitari del barri. Es tracta de la figura d’una dona amb una maleta de fusta i un farcell que es va definir a través dels mateixos veïns i veïnes del barri com a homenatge a l’origen d’El Pinar: l’arribada de persones nouvingudes els anys 60. La creació de la geganta va permetre unir el barri al voltant del projecte amb  visites a tallers de fabricació de gegants, xerrades sobre el món geganter, l’organització d’un grup de cosidores per fer la roba, un taller de construcció de la geganta, un taller de gralla i caixa, la diada de bateig i, finalment, la constitució oficial de la Colla Gegantera del Pinar.