Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fase de presentació de propostes dels Pressupostos Participatius del 2020 obrirà al juny Finalitzada la fase informativa del procés, la presentació de propostes s’engegarà al juny per no coincidir amb les eleccions municipals i europees que tindran lloc lloc el 26 de maig, com estableix la normativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La fase de presentació de propostes dels Pressupostos Participatius del 2020 obrirà al juny

Finalitzada la fase informativa del procés, la presentació de propostes s’engegarà al juny per no coincidir amb les eleccions municipals i europees que tindran lloc lloc el 26 de maig, com estableix la normativa

Els Pressupostos Participatius s’aturen durant el mes de maig.
Els Pressupostos Participatius s’aturen durant el mes de maig

Els Pressupostos Participatius 2020 han començat a caminar a primers d’abril amb la fase informativa que ha donat a conèixer les fases, els mecanismes i el calendari del procés. En aquesta etapa s’ha informat d’aquesta iniciativa per diferents vies i s’ha celebrat una trobada presencial amb la ciutadania i entitats ciutadanes per explicar els detalls i novetats d’aquesta edició.

La segona fase, però, no arrencarà fins el mes de juny. Serà aleshores quan la ciutadania i entitats ciutadanes podrà fer les seves propostes i suggeriments. Tot i això, durant el mes de maig, la plataforma Participa Rubí continuarà activa amb tota la informació relativa al procés i la possibilitat de fer el registre, pas necessari per a la presentació de propostes a través de la web. Aquest parèntesi respon a la voluntat d’evitar la coincidència amb el procés electoral de les eleccions municipals i europees d’enguany que culminarà amb les votacions del 26 de maig, com estableix la llei.

Així doncs, a partir de l’1 de juny, el veïns i veïnes de Rubí de més de 16 anys registrats a la plataforma tindran l’opció de fer les seves propostes. Durant aquest període, també es desenvoluparan activitats per fomentar la participació presencial.

Una vegada recollides aquestes aportacions, el procés entrarà en una nova fase on es procedirà a validar les propostes. Això significa fer-ne la valoració tècnica i quantificació econòmica per part dels tècnics de Participació i Territori. Aquesta anàlisi es farà durant el juliol i permetrà seleccionar, en base a criteris econòmics i de viabilitat tècnica, les que són aptes per passar a la fase de priorització, que tindrà lloc al setembre. Les prioritats es fixaran a partir de l’opinió de la ciutadania.

Una cop s’hagi establert la llista de prioritats, serà el torn de la votació ciutadana definitiva. Aquesta fase es desenvoluparà via electrònica i també presencial ja que s’establiran mecanismes per fer-ho possible. Aquesta fase es desenvoluparà durant l’octubre.

Finalment, al novembre es donaran a conèixer els resultats.

Trobaràs l’esquema complet del procés en aquest enllaç.

D’altra banda, el procés per a infants i adolescents, és a dir per a rubinencs i rubinenques de 8 a 16 anys, seguirà el seu calendari amb la fase de presentació que s’allarga fins al juliol. Entre setembre i desembre serà el moment de definir la proposta que està prevista que es presenti entre el gener i el febrer de l’any vinent.

Enguany, els pressupostos participatius compten amb una partida total de 300.000 euros, 100.000 més que l’any anterior. D’aquests, 50.000 euros són per a la decisió que prenguin els infants i adolescents.