Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La diagnosi del nou Pla Local de Joventut culmina dissabte amb una jornada participativa La trobada presencial tindrà lloc a Torre Bassas de 10 a 13 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La diagnosi del nou Pla Local de Joventut culmina dissabte amb una jornada participativa

La trobada presencial tindrà lloc a Torre Bassas de 10 a 13 h

La fase de diagnosi recull les opinions de les persones joves del municipi d’entre 12 i 29 anys  (foto: Ajuntament de Rubí).
La fase de diagnosi recull les opinions de les persones joves del municipi d’entre 12 i 29 anys (foto: Ajuntament de Rubí)

La fase de diagnosi de l’elaboració del Pla Local de Joventut culmina el dissabte 12 de novembre amb una jornada participativa a l’Espai Jove Torre Bassas. Durant la trobada, els i les joves assistiran a una presentació de les principals dades de la diagnosi i podran participar a diverses dinàmiques de treball per aportar noves propostes en diferents àmbits. La jornada acabarà amb un plenari final per posar en comú totes les propostes recollides. La sessió participativa presencial tindrà lloc de 10 a 13 h i es recomana la inscripció prèvia al correu electrònic nst@ajrubi.cat.

Després de treballar tècnicament la viabilitat de totes les aportacions, es farà un retorn als i les joves previ a la votació del document definitiu al Ple municipal.

El Pla Local de Joventut 2022 – 2025 serà el document marc de les línies de treball de l’Ajuntament de Rubí en matèria de joventut fins al 2025. Actualment, està en vigor prorrogat el text corresponent al període 2018 – 2021. El Pla és un instrument resultat d'un procés estratègic dirigit a facilitar una intervenció transformadora amb joves i a mig i llarg termini. És, per tant, una eina de planificació estratègica de les polítiques locals de joventut.

L’elaboració del nou document, que es treballa amb la Fundació Ferrer i Guàrdia, té quatre fases: diagnosi, disseny, implementació i avaluació. La fase de diagnosi recull les opinions de les persones joves del municipi d’entre 12 i 29 anys.  A través d’una enquesta, s’ha preguntat als i les joves pel seu nivell de coneixement dels equipaments municipals i els seus hàbits de salut, oci i mobilitat, entre d’altres. El procés ha obtingut més de 450 enquestes completades.

Un cop tancada aquesta primera fase del procés, s’iniciarà el disseny de les accions que han de donar resposta a les necessitats i potencialitats expressades durant la diagnosi.

Objectius de Desenvolupament sostenible