Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Crisi Mundial de l’Aigua i les accions al nostre abast, aquest dijous a Rubí A partir de les 17 h, al Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla hi haurà un espectacle de circ i pintades murals col·laboratives https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-crisi-mundial-de-l2019aigua-i-les-accions-al-nostre-abast-aquest-dijous-a-rubi/@@images/image/preview

La Crisi Mundial de l’Aigua i les accions al nostre abast, aquest dijous a Rubí

A partir de les 17 h, al Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla hi haurà un espectacle de circ i pintades murals col·laboratives

La pintada mural col·laborativa també s’ha celebrat, entre d’altres, a El Prat de Llobregat (foto: Som Aigua) .
La pintada mural col·laborativa també s’ha celebrat, entre d’altres, a El Prat de Llobregat (foto: Som Aigua)

El Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla acull aquest dijous dues activitats de la campanya Som Aigua, amb les quals els seus impulsors volen donar a conèixer els impactes de la Crisi Mundial de l’Aigua i la importància de la bona gestió d’aquest recurs. Som Aigua, promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, pretén apropar-nos a la realitat dels països empobrits i connectar-la amb el nostre dia a dia a través d’activitats adreçades a tots els públics.

Segons els impulsors de Som Aigua, vivim en un món fortament desigual en el qual,  segons l’ONU, 783 milions de persones no tenen accés a l’aigua potable i 2.600 milions pateixen les conseqüències de no tenir uns sistemes de sanejament adequats. Aquesta situació es coneix com a Crisi Mundial de l’Aigua i provoca, entre d’altres, que més de la meitat dels llits dels hospitals estiguin ocupats per persones amb malalties relacionades amb l’aigua en males condicions.

Davant d’aquesta situació, els organismes internacionals i locals han posat la qüestió en l’agenda de prioritats polítiques i han desplegat programes que busquen donar-hi resposta. La cooperació internacional al desenvolupament s’ha demostrat com una de les mesures més eficaces per fer-hi front, al connectar directament i treballar a partir de les necessitats de la població més afectada.

La importància de les corporacions locals en el mapa de la Crisi Mundial de l’Aigua va portar el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, juntament amb l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, a concebre la campanya Som Aigua.

Activitats a Rubí
Després de realitzar la campanya a Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat, aquest dijous Som Aigua serà present al Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla. A partir de les 17 h tindrà lloc l’espectacle de circ Els exploradors de l’aigua, en què dos aventurers ─un clown i un equilibrista─ arriben a una terra desconeguda i intenten descobrir i solucionar el conflicte que hi ha amb l’aigua.

Paral·lelament, també s’ha programat un taller de pintura mural. El col·lectiu d’artistes Art en Massa dinamitzarà diverses pintades murals relacionades amb el medi ambient, la comunitat i els llaços que ens uneixen amb l’aigua, on tothom està convidat a participar-hi.