Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió de Festa Major es reuneix per primera vegada Entitats i ciutadania en general s’han trobat al Museu Municipal Castell per compartir opinions i propostes amb vista a la propera Festa Major https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Comissió de Festa Major es reuneix per primera vegada

Entitats i ciutadania en general s’han trobat al Museu Municipal Castell per compartir opinions i propostes amb vista a la propera Festa Major

La Comissió de Festa Major s’ha reunit al MMUC (foto: Localpres).
La Comissió de Festa Major s’ha reunit al MMUC (foto: Localpres)

La Comissió de Festa Major s’ha reunit aquest dijous per primer cop al Museu Municipal Castell (MMUC). A la trobada, s’han donat cita més d’una vintena de persones representants d’entitats, col·lectius locals i ciutadania en general amb l’objectiu de compartir les seves opinions i propostes de cara a la propera festa gran de la ciutat, que tindrà lloc del 28 de juny al 2 de juliol.

El consistori ha donat a conèixer als assistents l’actual estructura de la Festa Major, les principals activitats previstes aquest any i els espais en què es distribuiran, alhora que ha recordat les característiques identitàries d’una celebració que any rere any està marcada per una elevada participació ciutadana.

A continuació, els membres de la comissió s’han dividit en tres grups de treball per tal de debatre les seves propostes de millora de la festa. Els assistents han fet més d’una quarantena d’aportacions, entre les quals destaquen la possibilitat d’ambientar l’Escardívol amb música abans de l’inici dels concerts, organitzar un correaigua, programar activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el 28 de juny o dinamitzar l’amfiteatre del Castell amb bars, entre d’altres.

La reunió de la Comissió de Festa Major ha estat presidida pel regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, que l’ha valorat com “una trobada enriquidora. Recollirem totes les propostes que s’han fet i les tindrem en consideració durant l’organització de la festa. Creiem que comptar amb aquesta nova eina de participació ens pot ajudar a arrodonir la celebració i que sigui encara més compartida per tots els rubinencs i rubinenques”.     

La posada en marxa de la Comissió de Festa Major dóna compliment a una moció aprovada pel Ple municipal amb els vots afirmatius del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), i les abstencions de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), el Partit Popular (PP) i Veïns per Rubí (VR). La reunió d’aquest dijous ha estat un primer pas per estructurar una comissió consultiva estable que permeti implicar la ciutadania en l’organització d’esdeveniments festius, alhora que representa un complement per a la feina que ja s’està fent en l’àmbit de la joventut des de la Taula d’oci i cultura juvenil.