Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió d’Urbanisme manté la suspensió de la tramitació del PEU de Can Carreras i Can Balasc durant un any més La Generalitat ha pres aquesta decisió arran de la suspensió temporal de llicències que ha establert l’Ajuntament de Rubí per poder tramitar el futur Pla d’extractives https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-comissio-d2019urbanisme-mante-la-suspensio-de-la-tramitacio-del-peu-de-can-carreras-i-can-balasc-durant-un-any-mes/@@images/image/preview

La Comissió d’Urbanisme manté la suspensió de la tramitació del PEU de Can Carreras i Can Balasc durant un any més

La Generalitat ha pres aquesta decisió arran de la suspensió temporal de llicències que ha establert l’Ajuntament de Rubí per poder tramitar el futur Pla d’extractives

El PEU aprovat inicialment preveu allargar la vida de l’abocador de Can Carreras.
El PEU aprovat inicialment preveu allargar la vida de l’abocador de Can Carreras

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, organisme que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha acordat mantenir durant un any més la suspensió de la tramitació del Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc. A l’hora d’allargar aquesta suspensió, la Comissió d’Urbanisme s’ha basat principalment en l’acord del Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí del 29 de setembre de 2014, que estableix la suspensió, durant el termini d’un any, de les tramitacions i l’atorgament de llicències en sòl no urbanitzable relatives a activitats extractives i de gestió de residus per tal de poder elaborar un Pla Especial Urbanístic que reguli aquestes activitats. 

El PEU de Can Carreras i Can Balasc, promogut per les empreses ARRINS SL i GRUPO FSM VERTISPANIA SL, va ser aprovat inicialment el desembre de 2012. Des d’un primer moment, l’Ajuntament de Rubí es va mostrar contrari a aquest Pla Especial Urbanístic. El juliol de l’any passat, la Comissió d’Urbanisme va decidir suspendre la tramitació d’aquest document basant-se, entre d’altres, en les al·legacions presentades pel Consistori rubinenc.

Ara, i tenint en compte la suspensió de les tramitacions i l’atorgament de llicències en sòl no urbanitzable relatives a activitats extractives i de gestió de residus que ha establert l’Ajuntament durant el termini d’un any, la Comissió d’Urbanisme ha decidit mantenir la suspensió de la tramitació del PEU de Can Carreras i Can Balasc fins que s’esgotin els efectes de la suspensió de tramitació de plans derivats acordada pel Ple municipal.

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, s’ha mostrat satisfet per la decisió adoptada per la Comissió d’Urbanisme: “Creiem que la Comissió d’Urbanisme ha resolt de manera coherent amb la suspensió de llicències en sòl no urbanitzable que vam aprovar a Rubí. Ara tenim un any més perquè l’Ajuntament de Rubí treballi tant en un Pla Especial d’Extractives que vetlli per la ciutat com per aconseguir convèncer la Generalitat que el Pla Especial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc no seria positiu ni pels veïns, ni pel medi ambient ni per la ciutat en general, tot el contrari. Hem de continuar la nostra lluita de ciutat per aconseguir tot això”.

Velasco ha traslladat la decisió de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona als membres de la Mesa de seguiment dels abocadors de Rubí, que s’ha reunit aquest dilluns.