Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió d’Urbanisme allarga un any més la suspensió de la tramitació del PEU de Can Carreras i Can Balasc L’Ajuntament ha traslladat aquesta informació a la darrera reunió de la Mesa de seguiment dels abocadors de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Comissió d’Urbanisme allarga un any més la suspensió de la tramitació del PEU de Can Carreras i Can Balasc

L’Ajuntament ha traslladat aquesta informació a la darrera reunió de la Mesa de seguiment dels abocadors de la ciutat

El PEU preveu allargar la vida de l’abocador de Can Carreras i la instal•lació d’un nou dipòsit controlat de residus a Can Balasc.
El PEU preveu allargar la vida de l’abocador de Can Carreras i la instal•lació d’un nou dipòsit controlat de residus a Can Balasc

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona ha prorrogat un any més la suspensió de la tramitació del Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc. Així es va comunicar a la darrera Mesa de seguiment dels abocadors de Rubí, en la qual hi estan representats tots els grups polítics municipals i la Plataforma Rubí Sense Abocadors.

El PEU de Can Carreras i Can Balasc va ser aprovat inicialment per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona el desembre de 2012. Es tracta d’un document que contempla allargar la vida de l’abocador de Can Carreras i la instal·lació d’un nou dipòsit controlat de residus a Can Balasc.

El juliol de 2013, la Comissió d’Urbanisme va decidir suspendre la tramitació d’aquest Pla davant les al·legacions presentades tant pels ajuntaments de Rubí i Castellbisbal com per la societat civil i tenint en compte la recollida de signatures contra el document que va impulsar la Plataforma Rubí Sense Abocadors. 

Paral·lelament, el setembre de 2014 l’Ajuntament de Rubí va iniciar els treballs per elaborar el Pla especial de regulació d’activitats extractives i la seva restauració, que va comportar que el Ple municipal acordés suspendre durant el termini d’un any les tramitacions i l’atorgament de llicències en sòl no urbanitzable relatives a activitats extractives i de gestió de residus per tal de poder redactar aquest document. Fruit d’aquest acord de Ple, la Comissió d’Urbanisme de Barcelona va decidir mantenir la suspensió de la tramitació del PEU de Can Carreras i Can Balasc.

El setembre d’aquest any, la Junta de Govern Local va acordar aprovar inicialment el Pla especial d’extractives, tràmit que comportava la suspensió de llicències urbanístiques durant un any més.

Tot i que havia corregut la veu que la Comissió d’Urbanisme aixecaria la suspensió, finalment, i tal com esperàvem, això no ha estat així, cosa que trobem positiva”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.