Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió cívica del projecte Barris al dia es reuneix per conèixer l’estat de les actuacions Ja s’han dut a terme els treballs de reparació d’asfalt i a hores d’ara s’estan executant les tasques de millora de parcs infantils i de vegetació https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-comissio-civica-del-projecte-barris-al-dia-es-reuneix-per-coneixer-l2019estat-de-les-actuacions/@@images/image/preview

La Comissió cívica del projecte Barris al dia es reuneix per conèixer l’estat de les actuacions

Ja s’han dut a terme els treballs de reparació d’asfalt i a hores d’ara s’estan executant les tasques de millora de parcs infantils i de vegetació

La Comissió cívica s’ha reunit al Centre Cívic del Pinar aquest dimecres.
La Comissió cívica s’ha reunit al Centre Cívic del Pinar aquest dimecres

Aquest dimecres s’ha reunit la Comissió cívica del projecte Barris al dia, un òrgan que ha de vetllar per la transparència de tot el procés. La iniciativa, inclosa en el Pla de mesures anticrisi 2014 i dotada amb 400.000 euros, té com a objectiu la millora de l’espai públic segons les prioritats marcades per la ciutadania. Aquesta ha estat la segona vegada que es reunia la Comissió cívica de Barris al dia 2014, formada pels representants de districte, dels partits polítics i tècnics de l’Ajuntament. La primera trobada va tenir lloc al maig. 

En el decurs de la reunió d'aquest dimecres, el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha ha assegurat als assistents que la voluntat de l’equip de govern és programar una nova edició del projecte de cara a l’any vinent: “A hores d’ara estem treballant amb els diferents grups polítics per tal d’aprovar el pressupost del 2015. Si l’any que ve tornem a impulsar un nou Pla de mesures anticrisi, la nostra proposta és que es reediti el projecte Barris al dia”. 

Per la seva banda, els tècnics municipals han donat a conèixer als membres de la Comissió cívica que ja s’han dut a terme les actuacions de reparació d’asfalt i que ara s’estan executant les que fan referència a la millora de parcs infantils i de la vegetació. També han explicat les particularitats del procés de contractació de les diverses actuacions. Tal i com es va fer a Barris al dia 2013, els treballs no es contracten individualment, sinó que s’agrupen en funció de la seva naturalesa. A l’hora d’elaborar el pressupost 2014, el Consistori va fer una previsió econòmica de la despesa de cada grup d’accions. Però després que els participants prioritzessin totes aquelles actuacions que van considerar oportunes, ha calgut fer tot un seguit de modificacions pressupostàries a diverses partides, que han fet endarrerir l’inici de les contractacions. 

La normativa actual permet a l’Ajuntament contractar directament les empreses que executin aquest tipus d’obres, però el Consistori ha optat per demanar pressupost a tres empreses diferents de coneguda solvència per a cada tipus d’actuacions, amb l’objectiu d’incrementar la transparència del procés i rebaixar els costos previstos inicialment. I és que, generalment, s’ha contractat l’empresa que ha presentat el pressupost més baix. 

Precisament, l’estalvi generat per aquestes rebaixes en la contractació ha permès, d’una banda, disposar d’un romanent per a imprevistos i, de l’altra, poder incrementar el nombre d’actuacions a executar als diferents districtes. 

També s’ha explicat a la Comissió cívica que Barris al dia es gestiona de forma paral·lela al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i que hi ha 3 actuacions que la ciutadania va prioritzar que ja estan incloses en aquest pla. Es tracta de la senyalització horitzontal al creuament entre els carrers Joan Maragall i Bartrina, l’habilitació d’entrades de pàrquing al c/ Tres d’abril i la reparació d’asfalt al c/ Tenis. Aquestes obres s’executaran, però amb el pressupost i el calendari del Pla d’inversions. 

Durant l’execució de les obres es publicarà informació puntual de tot el procés a la pàgina web municipal. La propera i última Comissió cívica de Barris al dia 2014 és previst que es convoqui a principis de 2015.