Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Colla Gegantera del Teresa Altet celebra el seu 15è aniversari acompanya d’una desena de grups La celebració ha coincidit amb la 9a Trobada Gegantera, organitzada en el marc de la Festa Major de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Colla Gegantera del Teresa Altet celebra el seu 15è aniversari acompanya d’una desena de grups

La celebració ha coincidit amb la 9a Trobada Gegantera, organitzada en el marc de la Festa Major de Ca n’Oriol

La 9a Trobada Gegantera ha comptat amb la participació d’una dotzena de colles (foto: Localpres).
La 9a Trobada Gegantera ha comptat amb la participació d’una dotzena de colles (foto: Localpres)

La Colla Gegantera de l’Escola Teresa Altet ha celebrat aquest dissabte la seva 9a Trobada gegantera en el marc de la Festa Major del barri de Ca n’Oriol. Una dotzena de grups han participat a la cita, que ha comptat amb una cercavila i un ball de lluïment, entre d’altres. L’acte ha servit per celebrar el 15è aniversari de la colla amfitriona.

Per tal de commemorar aquesta data, la colla del Teresa Altet ha convidat diverses colles escolars ─algunes de nova creació i d'altres que habitualment assisteixen a la festa─ i ha canviat el tradicional recorregut de la cercavila per donar-li més ressò i obrir-la a la ciutadania. Així, uns 200 geganters s’han aplegat a la plaça del Doctor Guardiet per començar una passejada fins a la plaça de Ca n’Oriol, centre neuràlgic de les festes del barri. Enguany, les colles que han assistit a la trobada han estat la Colla Gegantera d'Argeles sur Mer (Catalunya Nord), la Colla de Gegants de Santa Eulàlia de Ronçana, la Colla Gegantera Escola Marta Mata, la Colla Gegantera de l'Escola Marti i Pol i la Colla Gegantera de l'Escola Can Serra de Barberà del Vallès, els Geganters de l'Ampa Ignasi Iglesias i La Nota Grallera de Barcelona, l'Escola Pins del Vallès de Sant Cugat i les colles locals del barri del Pinar, l'Escola Ca n’Alzamora i el Club Amics de Rubí.

Un cop a la plaça de Ca n’Oriol, cada grup ha fet un ball de lluïment i, després, s’ha fet la tradicional ballada conjunta. Posteriorment, la festa s’ha traslladat al pati de l'escola, on tots els geganters convidats han rebut un recordatori de l'esdeveniment i han gaudit del concert d'un nou grup local, Phenomenal People. Els més petits també s’han pogut divertir amb tallers de dibuix, màscares, xapes i baldufes.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa i dels regidors del govern municipal. Ana María Martínez ha felicitat la colla pel seu quinzè aniversari i ha destacat la seva tasca educativa: “És molt important la feina que es fa a les escoles per mantenir vives les tradicions populars. El Teresa Altet n’és un bon exemple”.

La festa ha acabat amb una botifarrada pels assistents.

Imatges relacionades

Tots els gegants han dut a terme balls de lluïment (foto: Localpres)
Tots els gegants han dut a terme balls de lluïment (foto: Localpres)