Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La col·laboració público-privada possibilitarà la reurbanització del PAE Rubí Sud – sector Q1 El Ple de l’Ajuntament ha aprovat de manera inicial el 'Projecte de reparació i adequació del polígon industrial Q1', que s’executarà a través de contribucions especials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La col·laboració público-privada possibilitarà la reurbanització del PAE Rubí Sud – sector Q1

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat de manera inicial el 'Projecte de reparació i adequació del polígon industrial Q1', que s’executarà a través de contribucions especials

Els treballs preveuen reparar i adequar aquest PAE (foto: Ajuntament de Rubí).
Els treballs preveuen reparar i adequar aquest PAE (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha donat llum verda de manera inicial al Projecte de reparació i adequació del polígon industrial Q1 i la part del carrer Domènec i Montaner situada al sector Q3, en el marc de la sessió ordinària corresponent al mes de novembre. Un cop aprovat inicialment, el projecte s’ha sotmès a informació pública durant trenta dies hàbils, termini durant el qual es podran formular les al·legacions que es considerin oportunes.

L’actuació urbanística plantejada preveu els treballs necessaris per a la reparació i adequació del Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) Rubí Sud (CIT 1D) sector Q1. Les obres que es duran a terme en aquest espai consistiran a reparar i renovar els paviments, tant de la calçada com de les voreres; adequar la xarxa d’enllumenat públic a la normativa vigent; disposar hidrants sobre la xarxa d’aigua potable; implantar una xarxa soterrada de canalitzacions per a telecomunicacions; renovar i adequar la senyalització horitzontal i vertical; arranjar les zones verdes, i condicionar i estabilitzar el talús del costat est del carrer de Josep M. Jujol i del costat sud del carrer d’Emili Solà.

Contribucions especials
Per fer possible aquesta actuació, s’ha optat per tirar endavant un projecte de contribucions especials, que permetrà a l’Ajuntament impulsar l’expedient d’execució d’obres i fer la licitació i el seguiment de les mateixes. Paral·lelament, el Consistori gestionarà la liquidació en concepte de lliurament a compte en relació a aquestes contribucions especials.

Aquesta és la primera vegada que Ajuntament i empreses acorden un sistema de contribucions especials per resoldre un problema que s’arrossegava des de fa molts anys i que no beneficiava ni les empreses ni la ciutat”, ha explicat el regidor de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto, qui ha recordat que s’han fet diverses reunions amb les Associacions Empresarials de Rubí Sud Q1 i Q3, “on ha predominat l’entesa i la cordialitat des d’un primer moment”. 

El Projecte de reparació i adequació del polígon industrial Q1 i la part del carrer Domènec i Montaner situada al sector Q3 s’ha proposat en el marc de la Taula per a la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR). La TCIR es una metodologia de treball pròpia de Rubí i pionera a Espanya a través de la qual els agents de desenvolupament econòmic local participen de la definició de les polítiques de promoció econòmica del municipi. La reparació i adequació del PAE Rubí Sud és ser una de les demandes plantejades per les entitats empresarials que formen part de la TCIR.