Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat de Rubí s’agermanarà amb el municipi andalús de Villanueva de Córdoba Tot i que el Ple ja ha donat llum verda a l’establiment de lligams entre totes dues poblacions, l’acte protocol·lari s’ha posposat fins al 2021 a causa de la situació de pandèmia per Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La ciutat de Rubí s’agermanarà amb el municipi andalús de Villanueva de Córdoba

Tot i que el Ple ja ha donat llum verda a l’establiment de lligams entre totes dues poblacions, l’acte protocol·lari s’ha posposat fins al 2021 a causa de la situació de pandèmia per Covid-19

L’any passat, l’Hermandad Virgen de la Luna va celebrar el 50è aniversari del romiatge a Catalunya (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’any passat, l’Hermandad Virgen de la Luna va celebrar el 50è aniversari del romiatge a Catalunya (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha acordat, per unanimitat, l’agermanament amb Villanueva de Córdoba, municipi amb el qual la nostra ciutat ha mantingut un vincle estret des de fa anys. Inicialment, l’acte protocol·lari per oficialitzar l’establiment d’aquest lligam de cooperació mútua s’havia de celebrar aquest any, però l’evolució de la pandèmia a causa de la Covid-19 n’ha motivat l’ajornament.

Històricament, els municipis de Rubí i Villanueva de Córdoba han mantingut una estreta relació: Rubí va ser ciutat d’acollida per a moltes persones arribades de diferents punts de l’Estat, entre aquestes Villanueva de Córdoba, localitat amb la qual existeixen coincidències culturals, en matèria d’entitats i celebracions religioses, origen de l’agermanament. El vincle existent es promou des de l’entitat Hermandad Cofradía Virgen de Nuestra Señora de Luna, que el 6 d’octubre de 2019 va celebrar el 50è aniversari del romiatge a Catalunya, consolidant així els llaços entre els municipis de Rubí i Villanueva de Córdoba.

Fruit d’aquestes relacions, l’Ajuntament va considerar convenient iniciar el procés d’agermanament entre totes dues poblacions, amb l’objectiu d’enfortir aquests lligams i d’establir un marc de col·laboració mutu en benefici de totes dues localitats. L’agermanament institucional es basarà inicialment en tres eixos d’actuació: intercanvis entre entitats i associacions; difusió de la memòria històrica d’ambdues poblacions ─Villanueva de Córdoba té un dels principals refugis antiaeris de la Guerra civil─, i relacions entre organitzacions polítiques, culturals i de memòria històrica.

Per formalitzar l’agermanament, les dues ciutats han consensuat dos documents. D’una banda, el jurament d’agermanament, on consten les voluntats i els compromisos adoptats; i de l’altra, el protocol, on s’especifiquen els objectius.

Recentment, a la sessió corresponent al 29 d’octubre, el Ple de l’Ajuntament de Rubí ha manifestat per unanimitat la voluntat i el desig del Consistori de celebrar aquest agermanament institucional, ha aprovat els dos documents i ha facultat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, per a la seva signatura.

Totes dues ciutats tenien previst celebrar l’acte oficial aquest mes d’octubre, coincidint amb el romiatge de la Virgen de la Luna, però la situació sanitària actual ha obligat a posposar-ho. Així, Rubí i Villanueva de Córdoba s’han emplaçat a la primavera de l’any vinent per oficialitzar l’agermanament, en cas que l’evolució de la Covid-19 ho permeti.