Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania rubinenca se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional Les activitats organitzades aquest diumenge per l’Ajuntament i les entitats de diversitat funcional han gaudit d’una alta participació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania rubinenca se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Les activitats organitzades aquest diumenge per l’Ajuntament i les entitats de diversitat funcional han gaudit d’una alta participació

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, parlant amb les entitats participants (foto: Ajuntament – Lali Puig).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, parlant amb les entitats participants (foto: Ajuntament – Lali Puig)

La plaça del Doctor Guardiet ha acollit aquest diumenge els actes centrals del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que es commemora el 3 de desembre. Centenars de persones han passat durant tot el matí per les activitats lúdiques i de sensibilització que ha organitzat l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat. “Enguany hem viscut una jornada molt participativa, més oberta que mai a la ciutadania, i això és molt important perquè les reivindicacions de les persones amb diversitat funcional han de ser les de totes i tots”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez, alhora que ha fet valer la “creixent cohesió de les entitats que treballen en l’àmbit de la diversitat funcional”.

La jornada d’aquest diumenge ha permès a la ciutadania conèixer de primera mà l’activitat que desenvolupen entitats i organitzacions com el Club Escola de Futbol Can Mir, AVAN, el Club Horitzó, APDIR, el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i l’AMPA d’aquesta escola, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat, RubiTEA, DAPSI, la Llar Ca n’Alzamora i l’empresa municipal Font del Ferro. A través d’activitats i parades informatives, aquests col·lectius han mostrat la seva tasca i les seves principals reivindicacions. Unes demandes que han sintetitzat en un manifest elaborat conjuntament i que han llegit acompanyats de l’alcaldessa: “Tots som persones amb els mateixos drets, més enllà que podem patir una diversitat funcional física, psicosocial, cognitiva o sensorial. I que, per això, la discriminació que les persones amb diversitat funcional patim no té sentit ni ha de tenir lloc possible en la nostra societat”, diu el text, on també es recull el desig que “la nostra comunitat fomenti una mirada i actuacions adequades i respectuoses cap a les persones amb diversitat funcional i també cap a les seves famílies [...] Estem assolint canvis, molt a poc a poc. No ens aturem ni baixem el ritme. Ans al contrari, treballem encara amb més força i decisió”.

La jornada d’aquest diumenge ha comptat amb la complicitat de diferents entitats culturals, que han acompanyat amb les seves actuacions les reivindicacions de les persones amb diversitat funcional. Aquest ha estat el cas de l’Escola de Ball Vuit Temps, el Grup de Capoerira Institut Colgate, els Castellers de Rubí, el grup de sevillanes de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol i l’Orquestra de la Diversitat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. A més, la Biblioteca Mestre Martí Tauler ha habilitat un espai de lectura infantil on persones voluntàries de l’establiment Lectors al tren i del Servei de Rehabilitació Comunitària han llegit contes adaptats o relacionats amb la diversitat funcional.

Tothom que ha passat aquest diumenge per la plaça del Doctor Guardiet també ha pogut deixar les seves demandes i desitjos en relació als drets de les persones amb diversitat funcional en un mural. Aquest dilluns, els missatges recollits s’estan llegint en el marc de la programació de Ràdio Rubí.

Les activitats continuen
La commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional va arrencar divendres amb la projecció de la pel·lícula Campeones al Teatre Municipal La Sala. El passi va reunir una seixantena de persones provinents de diversos col·lectius de l’àmbit de la diversitat funcional, així com l’alcaldessa i altres membres del govern municipal.

Aquest dilluns, les entitats han visitat Ràdio Rubí per participar d’una taula rodona on s’ha abordat la situació actual del col·lectiu i les seves reivindicacions.

Finalment, aquest dimarts tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler un taller infantil de llengua de signes adreçat a nens i nenes de 3 a 10 anys. L'activitat està dirigida per l'Associació de Persones Sordes de Sabadell. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament al mateix equipament o al telèfon 93 699 84 53.

Imatges relacionades

Projecció de "Campeones" (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Projecció de "Campeones" (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Mural dels desitjos (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Mural dels desitjos (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Orquestra de la Diversitat (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Orquestra de la Diversitat (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Espai de lectura (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Espai de lectura (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Activitat de futbol del CEF Can Mir (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Activitat de futbol del CEF Can Mir (foto: Ajuntament - Lali Puig)
La plaça s'ha omplert d'activitats (foto: Ajuntament - Lali Puig)
La plaça s'ha omplert d'activitats (foto: Ajuntament - Lali Puig)
L'alcaldessa, durant la seva intervenció (foto: Ajuntament - Lali Puig)
L'alcaldessa, durant la seva intervenció (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Lectura del manifest (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Lectura del manifest (foto: Ajuntament - Lali Puig)