Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania pot votar les propostes dels pressupostos participatius durant tot el mes de novembre Les votacions es poden fer a través de la plataforma Participa Rubí i es podrà rebre acompanyament presencial en punts de suport habilitats en diferents espais de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La ciutadania pot votar les propostes dels pressupostos participatius durant tot el mes de novembre

Les votacions es poden fer a través de la plataforma Participa Rubí i es podrà rebre acompanyament presencial en punts de suport habilitats en diferents espais de la ciutat

Els espais de relació i ombra de davant del Rivo Rubeo són una proposta realitzada a través dels pressupostos participatius  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els espais de relació i ombra de davant del Rivo Rubeo són una proposta realitzada a través dels pressupostos participatius (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els Pressupostos Participatius 2023 entren a la fase de votació. Durant tot el mes de novembre, els veïns i veïnes majors de 16 anys poden triar les propostes que considerin més interessants per a la ciutat.

Durant la fase de presentació de propostes, s’han recollit 138 aportacions ciutadanes. D’aquestes, 24 han passat a la fase de votació popular ja que encaixen amb els requisits plantejats: són inversions, s’ubiquen dins les competències municipals, no impliquen la contractació de personal, no condicionen l’acció municipal futura i no superen els 125.000 euros de cost. Les propostes es van recollir el mes de juny i provenen d’aportacions a la plataforma i de propostes ciutadanes recollides a peu de carrer o als punts presencials de participació. Els tres consells sectorials que van formar part del procés -el Consell de la Gent Gran, el Consell de l’FP i el Consell de Salut-  també hi han fet propostes.

Les votacions s’obren dimarts 1 de novembre a la plataforma Rubí Participa. Les persones que hi participin podran triar les propostes que considerin més adequades per a la ciutat sempre que la tria no superi els 250.000 euros del pressupost total.

Per resoldre dubtes sobre el funcionament de la plataforma i el procés de registre i vot, s’habilitaran punts presencials d’informació i suport en els següents horaris i espais:

  • Dimecres 9 de novembre: Duet Sports, de 16 a 20 h
  • Divendres 11 de novembre: Mercat Municipal, de 10 a 14 h i Piscina Municipal de Can Rosés, de 16 a 20 h
  • Dissabte 12 de novembre: Mercat Municipal, de 10 a 14 h
  • Dilluns 21 de novembre: Duet Sports, de 16 a 20 h
  • Dimarts 22 de novembre: Edifici Ressò (Sant Muç), de 16 a 20 h
  • Dilluns 28 de novembre: Piscina Municipal de Can Rosés, de 16 a 20 h
  • Dimarts 29 de novembre: Biblioteca Mestre Martí Tauler, de 16 a 20 h
  • Dimecres 30 de novembre: Francesc Macià, 1, de 10 a 14 h

També es podrà demanar suport mitjançant el compte de correu participacio@ajrubi.cat.

24 propostes

Les 24 proposta que han passat a la fase de votació de la ciutadania giren al voltant de la mobilitat, la via pública, l’esport, els parcs i zones d’esbarjo, les zones de gossos i la millora dels equipaments.

Així, en mobilitat, la ciutadania ha proposat un aparcament per a bicicletes tancat a la zona esportiva de Can Rosés, arreglar el camí de la zona verda entre els carrers Or i Maragda i entre els carrers Diamant i Luxemburg i la millora de la il·luminació del Passeig del Bullidor.

En temes esportius, es proposa el rea-condicionament d’aparells aeròbics dels espais públics, la renovació del material de la sala de Spinninc del Club Natació de Rubí, la millora de les pistes esportives de Ca n’Oriol i Can Vallhonrat, la creació d’ombra a les zones d’esport a l’aire lliure de Ca n’Oriol i l’arranjament de petanca entre el carrer Miguel Segura i Francesc Albricies.

Per millorar parcs i zones d’esbarjo, es demana un espai per a activitats educatives a l’aire lliure a l’Arboretum, la creació d’un espai amb arbrat i pícnic al costat dels Horts de Cova Solera i la millora de la il·luminació del Bosc de Ca n’Oriol.

La ciutadania també ha presentat idees sobre espais infantils com millorar la zona infantil de Can Vallhonrat i arranjar els jocs infantils entre el carrer Miguel Segura i Francesc Albricies. També s’ha proposat equipar amb una font i zona d’ombra la zona d’esbarjo de gossos del parc de Ca n’Oriol i crear-ne una de nova a Can Vallhonrat.

En relació al verd urbà, es proposa crear un espai de trobada entorn a una font, com a espai de relació social; la creació d’un bosc de la memòria de la deportació, condicionar l’espai exterior de Rubí forma, plantar arbrat al Carrer Marconi i a les urbanitzacions.

Finalment, pel que fa als equipaments, es demana adquirir Cubs- exposició per realitzar de forma continuada campanyes de salut, comprar tauletes per equipar als agents cívics i condicionar la sala annexa del Celler.

Des de la pàgina web dels pressupostos participatius es pot seguir l’estat d’execució dels processos anteriors.

Objectius de Desenvolupament sostenible