Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania opina sobre les accions que hauria de recollir el Pla local d'habitatge El proper dilluns 12 d'octubre, finalitza el termini per fer aportacions al document a través de la plataforma Rubí Participa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La ciutadania opina sobre les accions que hauria de recollir el Pla local d'habitatge

El proper dilluns 12 d'octubre, finalitza el termini per fer aportacions al document a través de la plataforma Rubí Participa

Les persones assistents han treballat en grups (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les persones assistents han treballat en grups (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Una quinzena de rubinencs i rubinenques han participat aquest dijous a la tarda en un debat ciutadà presencial sobre el Pla local d'habitatge. Durant la trobada, celebrada a l'edifici Rubí Forma, s'han presentat els aspectes més rellevants de la diagnosi sobre la situació de l'habitatge a la ciutat i s'ha sotmès a discussió la proposta de pla d'accions.

Entre les qüestions que han despertat més interès entre les persones assistents, destaquen les mesures que hauria de dur a terme l'administració local davant les situacions de vulnerabilitat habitacional: des d'accions de prevenció fins a altres per assegurar habitatges o solucions alternatives.

En el decurs del debat, també s'ha subratllat la necessitat de mesures per a la reducció de preus en el mercat immobiliari, així com també la conveniència d'impulsar accessos alternatius a la vivenda, com pot ser el cohabitatge.

La trobada d'aquest dijous ha comptat amb la participació de la regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia Moreno, qui n'ha fet una bona valoració: "Ha estat una sessió enriquidora en què la ciutadania participant ha compartit un gran nombre de propostes i idees en referència a un tema candent i prioritari a Rubí. El procés que estem duent a terme demostra que la gent té interès i ganes d'opinar sobre les qüestions que proposen les administracions. Implicar-hi la ciutadania ens permet ampliar mirades i prendre decisions consensuades".

Aportacions fins al 12 d'octubre
El Pla local d'habitatge és el document que detallarà els objectius, estratègies i actuacions que l'Ajuntament haurà de desenvolupar en els propers sis anys per garantir un habitatge digne i assequible a la ciutadania. La seva elaboració parteix d'una completa diagnosi sobre la situació actual de la vivenda a Rubí i d'un procés participatiu pensat per recollir les aportacions de tots els agents implicats.

El proper 12 d'octubre serà l'últim dia en què els rubinencs i rubinenques podran opinar sobre aquesta qüestió a través de la plataforma Rubí Participa. A les darreres setmanes, també s'han recollit aportacions ciutadanes a través de dos punts d'informació i participació situats a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i al Mercat Municipal, i s'ha celebrat una sessió de debat amb tècnics municipals de diferents serveis. El 20 d'octubre, es farà una sessió similar amb actors socials i professionals.