Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania ha aportat 470 kg de joguines a la campanya "Encara podem donar molt de joc!" Després de ser triat i higienitzat, tot aquest material s’ha lliurat a aquelles famílies de la ciutat més afectades per la crisi de la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania ha aportat 470 kg de joguines a la campanya "Encara podem donar molt de joc!"

Després de ser triat i higienitzat, tot aquest material s’ha lliurat a aquelles famílies de la ciutat més afectades per la crisi de la Covid-19

Les joguines de segona mà aportades a la campanya havien d’estar en bon estat i no havien de ser ni bèl·liques ni sexistes (foto: Ajuntament de Rubí).
Les joguines de segona mà aportades a la campanya havien d’estar en bon estat i no havien de ser ni bèl·liques ni sexistes (foto: Ajuntament de Rubí)

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí ha tancat la campanya Encara podem donar molt de joc! amb un total de 470 kg de joguines recollides, que s’han lliurat a aquelles famílies rubinenques més afectades per la crisi de la Covid-19. Els rubinencs i les rubinenques han pogut portar tot aquest material a les deixalleries aquestes darreres setmanes amb un doble objectiu social i mediambiental.

I és que amb aquesta campanya es fan arribar jocs i joguines a famílies vulnerables o amb pocs recursos i, paral·lelament, es redueixen els residus, allargant la vida útil de les joguines. “Amb aquesta campanya hem fet possible que 470 kg de recursos que encara poden donar molt de joc puguin seguir sent útils per a altres infants i, així, allargar la vida de la joguina abans que acabi en un abocador o se la tracti degudament per extreure’n els materials valuosos”, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano Muñoz.

Per tal de garantir la seguretat, les joguines s’han manipulat seguint les mesures preventives necessàries (guants i mascaretes) i s’han lliurat a 55 infants d’entre 2 i 10 anys totalment higienitzades.

A banda de les aportacions ciutadanes, els Mossos d’Esquadra també han realitzat una campanya interna de recollida de joguines i les han lliurat al Servei Educatiu de Residus per sumar-les a la iniciativa Encara podem donar molt de joc!

Les deixalleries ─tant la de Cova Solera com les mòbils─ continuen recollint aquest tipus de material de cara a l’edició nadalenca de la campanya.