Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La celebració de la Diada s’adapta a les mesures de seguretat sanitària L’Onze de Setembre es commemorarà aquest divendres amb un protocol preventiu i seguint totes les recomanacions sanitàries per evitar contagis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La celebració de la Diada s’adapta a les mesures de seguretat sanitària

L’Onze de Setembre es commemorarà aquest divendres amb un protocol preventiu i seguint totes les recomanacions sanitàries per evitar contagis

L’ofrena a l’escultura Dempeus es manté (Foto: Ajuntament/Localpres).
L’ofrena a l’escultura Dempeus es manté (Foto: Ajuntament/Localpres)

La Diada Nacional de Catalunya tindrà lloc aquest divendres i a Rubí la commemoració es manté a la plaça Onze de Setembre amb un seguit de canvis per garantir la seguretat sanitària dels participants i assistents.

L’acte mantindrà l’ofrena floral institucional així com la dels partits polítics i entitats rubinenques però aquesta canviarà el protocol dels darrers anys. Les associacions que hi prendran part han de fer inscripció prèviament i la seva participació s’ha reduït a dos representants per organització. A més, aquestes hauran de fer l’homenatge seguint les franges horàries establertes per evitar l’acumulació de persones al voltant del monument Dempeus, de l’artista rubinenca Pepa de Haro.

Pel mateix motiu i evitar l’efecte crida, s’ha considerat oportú no oferir l’acte institucional com a tal, ni les actuacions que tradicionalment acompanyen aquesta Diada, però es manté el concert de la Cobla Principal del Llobregat amb un repertori de temes tradicionals i populars.

Cal afegir que els participants hauran de seguir un recorregut establert per accedir a la zona de l’ofrena i abandonar-la i així evitar coincidir amb la resta d’assistents. A més, hi haurà personal desenvolupant tasques d’informació i els cossos de seguretat vetllaran per assegurar que es mantenen les distàncies de seguretat entre participants i assistents.

 L’acte està previst que arrenqui a les 9.30 h i s’allargui fins les 11.30 h.