Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cantata del 35è aniversari de l’Escola Municipal de Música omple La Sala 250 alumnes del centre educatiu han pujat aquest dissabte a l’escenari del teatre municipal per interpretar “El Trencanous i el Rei dels rats” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La cantata del 35è aniversari de l’Escola Municipal de Música omple La Sala

250 alumnes del centre educatiu han pujat aquest dissabte a l’escenari del teatre municipal per interpretar “El Trencanous i el Rei dels rats”

Els infants, en plena actuació (foto: Localpres).
Els infants, en plena actuació (foto: Localpres)

El Teatre Municipal La Sala s’ha omplert de gom a gom aquest dissabte amb motiu del concert central del 35è aniversari de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Al voltant de 250 alumnes de 4 a 12 anys han pujat a l’escenari per interpretar la cantata El Trencanous i el Reis dels rats, una adaptació musical del conte popular El Trencanous realitzada per l’autor britànic Douglas Coombes.

L’espectacle, dirigit per Cecília Rocosa, ha vist la llum després de molts mesos de preparació. Un procés en què s’han implicat el professorat i l’alumnat actuals, però també exalumnes del centre, que han exercit de narradors, i membres de l’Escola d’Art i Disseny edRa, que s’han encarregat d’elaborar l’escenografia i els ninots.

Durant els parlaments que han precedit la cantata, el director de l’Escola Municipal de Música, Xavier Galí, ha fet un breu recorregut per la història del centre i ha fet valer la qualitat de l’ensenyament que s’hi imparteix, basat en el mètode Ireneu Segarra. Galí també ha destacat la diversitat de l’oferta formativa de l’escola i la implicació de tota la seva comunitat. “Estem molt satisfets de la feina feta. Gràcies als professors, als alumnes i a tot el capital humà que ha anat formant i passant per l’escola durant tots aquests anys. Esperem que puguem continuar gaudint de la música tots plegats per molts anys més”, ha manifestat.

De la seva banda, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha elogiat el projecte educatiu de l’Escola Municipal de Música: “Ha format part de la vida dels rubinencs durant 35 anys [...] És de justícia que tingui un reconeixement institucional perquè ha tingut un paper molt important a la ciutat”. L’edil també ha posat l’accent en la voluntat de l’escola d’obrir-se al municipi, implicant-se en activitats fora del centre. Per a García, cal donar continuïtat a aquest model en què l’escola “mai ha estat d’esquenes a la ciutat”.

La regidora ha lliurat al director de l’Escola Municipal de Música una placa commemorativa d’aquest 35è aniversari del centre. Durant l’acte, també hi ha hagut un intercanvi d’agraïments amb l’autor de la cantata, Douglas Coombes, que no ha pogut assistir a l’espectacle per motius professionals però que, malgrat això, ha volgut agrair l’elecció de la seva peça.

Entre el públic, han estat presents els membres de la família Burés, en representació del primer director de l’escola, Pere Burés, i altres dos antics directors, l’Aníbal Gil i el Joaquim Miranda.

Imatges relacionades

El professorat de l'escola (foto: Localpres)
El professorat de l'escola (foto: Localpres)
L'espectacle ha comptat amb els ninots realitzats per edRa (foto: Localpres)
L'espectacle ha comptat amb els ninots realitzats per edRa (foto: Localpres)
La Sala s'ha omplert (foto: Localpres)
La Sala s'ha omplert (foto: Localpres)
Xavier Galí i Marta García (foto: Localpres)
Xavier Galí i Marta García (foto: Localpres)