Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya a favor de la tinença responsable d’animals recull bons resultats Prop de 2.250 persones han utilitzat els punts informatius que s’han habilitat i més de 100 rubinencs i rubinenques han pres part en els tallers d’etologia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La campanya a favor de la tinença responsable d’animals recull bons resultats

Prop de 2.250 persones han utilitzat els punts informatius que s’han habilitat i més de 100 rubinencs i rubinenques han pres part en els tallers d’etologia

El regidor Sergi Garcia ha fet balanç de la campanya.
El regidor Sergi Garcia ha fet balanç de la campanya

El regidor de Salut Pública, Sergi Garcia, ha valorat com “un èxit total” la campanya per fomentar la tinença responsable d’animals que forma part de la iniciativa ‘Siguem cívics’. Garcia s’ha mostrat satisfet de la participació de la ciutadania i ha avançat la nova fase d’aquest projecte. Aquesta campanya ha canviat el to punyent de campanyes anteriors amb la intenció de premiar i reconèixer els rubinencs i rubinenques que gaudeixen dels seus animals de companyia d’una manera cívica.

En aquest primer pas, s’ha treballat la informació i conscienciació ciutadana a peu de carrer. En aquest estadi, 2.250 persones han estat ateses als diversos punts d’informació que s’han ubicat a diferents indrets de Rubí. En paral·lel, s’han repartit 2.285 tríptics informatius i 1.066 kits d’higiene animal que contenen un dispensador de bosses per a recollir correctament els excrements a l’espai públic i una ampolla per esbandir l’orina.

Durant 10 dissabtes s’han organitzat tallers per donar eines per millorar el vincle entre propietaris i gos on hi ha participat 103 persones. A més, durant la campanya, s’ha arribat a la xifra rècord de 3.310 animals inscrits al cens municipal.

El següent pas serà aprofundir en la vessant formativa a través dels centres educatius. Per això, es duran a terme tallers específics tant a Primària com a Secundària. El regidor ha posat l’accent en dur aquesta campanya als centres educatius ja que, com ha dit, “cal treballar amb els infants. Si volem canviar els hàbits socials cal treballar aquests aspectes des de petits”.

En tot el procés, s’ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats rubinenques. És el cas de Sir Can, Rodamóns i Etho Balance a qui Sergi Garcia ha volgut agrair la implicació: “és important que administració i entitats vagin de la mà i trobem la manera de treballar plegats per objectius que compartim, com és en aquest cas”.

A Primària, es treballarà l’adquisició i cura d’un animal mentre que, a Secundària, es tractarà el benestar dels animals i els seus drets.

Precisament, aquesta serà la qüestió que properament es treballarà amb la intenció d’establir un Pla municipal de benestar animal. Com ha avançat el regidor de Salut Pública: “cal deixar de parlar de tinença responsable d’animals i començar a utilitzar el concepte benestar animal”.