Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca ofereix activitats infantils al juliol per promoure la lectura entre els més petits L’equipament romandrà tancat del 20 de juliol al 21 d’agost com a conseqüència d’unes obres de millora de la climatització https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-biblioteca-ofereix-activitats-infantils-al-juliol-per-promoure-la-lectura-entre-els-mes-petits/@@images/image/preview

La Biblioteca ofereix activitats infantils al juliol per promoure la lectura entre els més petits

L’equipament romandrà tancat del 20 de juliol al 21 d’agost com a conseqüència d’unes obres de millora de la climatització

Els nens i nenes seran els protagonistes de la majoria d’activitats d’estiu a la Biblioteca Mestre Martí Tauler.
Els nens i nenes seran els protagonistes de la majoria d’activitats d’estiu a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha preparat un programa d’activitats per al mes de juliol que inclou una desena de propostes adreçades als infants. Entre aquestes iniciatives destaca l’organització d’un nou casal d’estiu gratuït, centrat a promoure la lectura entre els nens i nenes de 7 a 11 anys.

El casal, que s’inicia aquest dimarts, s’estructura en tres sessions dedicades a diferents temàtiques i gèneres: Tarda de Cine a la Biblioteca (30 de juny), Tarda de Detectius a la Biblioteca: busquem les petjades dels personatges (7 de juliol) i Refresca’t a la Biblioteca: contes d’aigua (14 de juliol). Totes les sessions tindran lloc a les 18 h a la Sala de Tallers de l’àrea infantil. Les famílies interessades a participar en aquesta activitat s’hi han d’inscriure prèviament adreçant-se en persona a la biblioteca o bé trucant al telèfon 93 699 84 53.

D’altra banda, durant el mes de juliol, els infants de 0 a 7 anys podran gaudir de diferents sessions de l’Story Time, la versió en anglès de l’Hora del conte. Les narracions es faran els dies 1, 8 i 15 de juliol a les 18 h, a l’auditori de l’equipament.

També hi haurà diferents espectacles de foment de la lectura per a infants de 4 a 10 en el marc de l’Espai família. Les sessions tindran lloc a les 18 h, també a l’auditori, els dies 2, 9 i 16 de juliol.

Paral·lelament, el programa d’activitats inclou dues projeccions de cinema familiar: Alicia en el país de las maravillas (6 de juliol) i Maléfica (13 de juliol). Les pel·lícules es podran veure a les 18 h a l’auditori de la biblioteca.

L’oferta d’activitats infantils es completarà amb la mostra dels treballs participants al Concurs de punts de llibre 2015, centrat enguany en l’any internacional de la llum. L’exposició es podrà visitar a l’àrea infantil de l’equipament fins el 12 de setembre.

Activitats per a adults
La Biblioteca Mestre Martí Tauler també ha programat diverses propostes pensades per a un públic adult.

El 7 de juliol, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona oferiran la xerrada Donació de sang i transplantaments: una responsabilitat social. La conferència tindrà lloc a l’auditori de la biblioteca a partir de les 19 h. Les persones que vulguin participar en aquesta activitat han de confirmar la seva assistència enviant un correu electrònic a o bé trucant al 93 581 14 90.

D’altra banda, fins al 17 de juliol es podrà veure l’exposició fotogràfica Rubí vist per Ignasi Marroyo, que s’ha prorrogat fins aquesta data degut al gran interès que ha despertat la mostra d’homenatge al fotògraf rubinenc.

També fins el 17 de juliol, les persones que ho desitgin podran disposar, durant una hora, de l’ajuda d’un expert digital. Es tracta d’estudiants de batxillerat en pràctiques que oferiran una atenció personalitzada als usuaris, ajudant-los a resoldre dubtes bàsics d’informàtica o sobre l’ús de les xarxes socials. Les sessions individuals es duran a terme de dimecres a divendres d’11 h a 12 h i de dilluns a dijous de 16 h a 17 h. Les inscripcions s’han de realitzar a la biblioteca.

Durant aquest estiu, la Biblioteca Mestre Martí Tauler tornarà a oferir la iniciativa Equipatge de lletres: navega sense Wi-Fi, llegeix un llibre. Es tracta d’un préstec format per una bossa de documents recomanats per la biblioteca per gaudir-los a qualsevol indret durant l’època estival. Poden ser llibres, revistes, contes, CD de música o pel·lícules, que es podran tenir durant un mes i que serà possible prorrogar de manera independent un cop expirat el termini. Els socis de la biblioteca podran quedar-se després amb les bosses en propietat i reutilitzar-les.

I les persones que vulguin donar una nova oportunitat als seus llibres podran participar a l’Intercanvi de llibres permanent, lliurant un exemplar al vestíbul de l’equipament i emportant-se’n un altre a casa.

Setmana del Llibre en Català
Enguany, la Biblioteca Mestre Martí Tauler torna a ser ambaixadora de la Setmana del Llibre en Català. Els usuaris poden participar al Joc dels llibres recomanats, omplint el formulari que trobaran a www.lasetmana.cat/jocrecomana. Entre tots els participants se sortejaran tres samarretes de la Setmana i una subscripció digital de sis mesos a La Vanguardia. La biblioteca del guanyador de la subscripció i les dues amb més lectors participants seran obsequiades amb un lot de llibres.

Nou horari d’estiu
El 22 de juny, la Biblioteca Mestre Martí Tauler va iniciar l’horari d’estiu, que es perllongarà fins el proper 13 de setembre. Durant aquests dies, l’equipament obre els matins de dimecres a divendres de 10 h a 14 h i les tardes de dilluns a dijous de 16 h a 21 h. Això suposa un augment de les hores obertes durant el període estiuenc, passant de les 29 hores setmanals d’anys anteriors a les 32 hores setmanals actuals.

Aquesta ampliació horària respecte altres estius està motivada, sobretot, per intentar oferir un millor servei a la ciutadania, tenint en compte que del 20 de juliol al 21 d’agost la biblioteca romandrà tancada a causa d’unes obres de millora de la climatització de l’equipament.

Durant aquest període, el servei de préstec s’allargarà fins a la reobertura de la biblioteca.