Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal tanca la prova pilot del programa LECXIT amb un bon balanç Aquesta activitat de foment de la comprensió lectora ha comptat enguany amb la participació de 15 alumnes i 15 voluntaris https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-biblioteca-municipal-tanca-la-prova-pilot-del-programa-lecxit-amb-un-bon-balanc/@@images/image/preview

La Biblioteca Municipal tanca la prova pilot del programa LECXIT amb un bon balanç

Aquesta activitat de foment de la comprensió lectora ha comptat enguany amb la participació de 15 alumnes i 15 voluntaris

Participants al programa LECXIT durant l'acte de cloenda.
Participants al programa LECXIT durant l'acte de cloenda

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha celebrat recentment la cloenda de la prova pilot del programa LECXIT, que ha desenvolupat per primer cop aquest any. La iniciativa té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través de la millora de la seva comprensió lectora.

El programa LECXIT funciona gràcies a la col·laboració d’un equip de voluntaris que acompanyen els infants en les seves lectures. També és clau per al projecte la participació de les escoles i de les famílies, que compten amb material de suport per incentivar l’hàbit lector a casa. A més, s’estableixen vincles amb entitats de l’entorn de l’escola amb l’objectiu de fer-les també partícips de l’aprenentatge dels infants.

El projecte va néixer el curs 2011-2012 i enguany s’ha dut a terme en un total de 89 punts LECXIT d'arreu de Catalunya. La prova pilot a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler s’ha desenvolupat entre el 9 de març i el 19 de juny, amb sessions setmanals d’una hora per a cada infant. En aquesta primera edició, hi han participat una quinzena de nens de 4t de primària de l’Escola La Schola i el mateix nombre de voluntaris ─quatre voluntaris del servei de préstec a domicili de la mateixa Biblioteca Municipal i onze estudiants de 1r de batxillerat de l’Institut La Serreta. Altres cinc joves van quedar en llista d’espera i podran integrar-se al projecte a la seva propera edició, que s’ampliarà a més participants i centres educatius.