Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal s’endinsarà el proper dilluns en els contes dels Germans Grimm L’equipament cultural ha programat una activitat inspirada en el musical “Boscos endins” per a infants d’11 i 12 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca Municipal s’endinsarà el proper dilluns en els contes dels Germans Grimm

L’equipament cultural ha programat una activitat inspirada en el musical “Boscos endins” per a infants d’11 i 12 anys

Imatge promocional de la pel·lícula "Into the woods".
Imatge promocional de la pel·lícula "Into the woods"

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler oferirà el proper dilluns 1 de juny a partir de les 18 h el taller Into the woods (Boscos endins) i el misteri dels contes dels Germans Grimm, programat dins el cicle d’activitats L’aventura de l’emocionari. La proposta s’adreça a nens i nenes d’11 i 12 anys i té com a punt de partida el popular musical de Broadway, recentment adaptat al cinema.

En el marc d’aquest taller, els infants podran aprofundir en els contes més famosos dels Germans Grimm, com ara La ventafocs, Rapunzel, Jan i la mongetera, La Caputxeta Vermella ─història creada per Perrault però popularitzada pels autors alemanys─ i El forner i la fornera, entre d’altres. Els assistents observaran com són aquestes històries i com se senten els seus personatges, especialment quan aconsegueixen els seus objectius i assoleixen la felicitat.

El taller s’iniciarà amb una narració oral dels contes, acompanyada de suport visual, dibuixos i música. Després es visualitzaran diferents fragments de la pel·lícula Into the woods, estrenada el 2014 i protagonitzada, entre d’altres, per Meryl Streep i Johnny Depp. Finalment, els infants treballaran algun dels temes del musical del mateix títol creat per Stephen Sondheim i el representaran, tot centrant-se en el creixement personal dels personatges que el protagonitzen.

Tot i que l’activitat és gratuïta, cal inscriure-s’hi amb antelació a la Biblioteca.

L’aventura de l’emocionari
El cicle d’activitats L’aventura de l’emocionari s’emmarca en la commemoració, aquest 2015, de l’Any de les Biblioteques, però també respon a la decisió de la Xarxa de Biblioteques Escolars de Rubí de treballar durant aquest curs el tema de les emocions.

L’equipament municipal del carrer Aribau va encetar aquesta proposta el passat 9 de febrer amb un taller per a infants de 4 a 6 anys titulat Les emocions i els colors. El van seguir Tarda pirata, trobem el tresor de les emocions, per a nens de 7 a 9 anys; i Tarda de contes de por, terror i misteri, per a infants de 9 i 10 anys.

Després de la propera sessió dedicada als contes dels Germans Grimm, el cicle continuarà el 22 de juny amb un darrer taller per a infants de 4 a 12 anys. Sota el títol Els personatges de la Festa Major van de pícnic a Ca n’Oriol, els assistents coneixeran els diferents personatges de la cultura popular i tradicional de Rubí i representaran un conte creat expressament per a l’ocasió.