Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal prepara un ampli ventall de clubs de lectura per després de l’estiu L’equipament cultural acollirà clubs de lectura en català, castellà i anglès, i altres adreçats a col·lectius específics https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-biblioteca-municipal-prepara-un-ampli-ventall-de-clubs-de-lectura-per-despres-de-l2019estiu/@@images/image/preview

La Biblioteca Municipal prepara un ampli ventall de clubs de lectura per després de l’estiu

L’equipament cultural acollirà clubs de lectura en català, castellà i anglès, i altres adreçats a col·lectius específics

Club de lectura fàcil en català en el marc del Voluntariat per la Llengua.
Club de lectura fàcil en català en el marc del Voluntariat per la Llengua

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler iniciarà un nou cicle de clubs de lectura el proper mes d’octubre. Les inscripcions per participar en aquestes activitats s’han de formalitzar al mateix equipament cultural entre el 14 i el 30 de setembre.

Els clubs de lectura són trobades regulars de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres diverses. La Biblioteca n’ofereix de diversos tipus: de lectura fàcil en català i castellà, d’anglès, de caràcter temàtic i adreçats a col·lectius específics, com el recentment estrenat Lectorsaltren.

Els clubs de lectura fàcil estan pensats per a persones amb dificultats lectores i s’estructuren al voltant de llibres especialment adaptats per a la seva comprensió. Es tracta d’una iniciativa que compta amb el reconeixement de la Gerència de Biblioteques de Diputació de Barcelona, que l’ha inclòs al seu Banc de bones pràctiques.

Aquest curs es duran a terme dos clubs de lectura fàcil en català ─un d’ells del Voluntariat per la Llengua─ i un en castellà.

La Biblioteca també tornarà a oferir enguany dos clubs de lectura en anglès, en què es promourà la lectura d’obres literàries en la seva llengua original i la creació d’un espai de tertúlia que permet practicar l’anglès oral.

També es repetirà a partir de l’octubre el club de lectura de novel·la Veus de dones, adreçat a un públic lector interessat en la literatura escrita per dones o amb temàtica femenina. Enguany es vol donar un valor afegit a aquesta proposta amb l’organització d’activitats complementàries, com trobades amb autors i debats amb especialistes.

L’oferta de clubs de lectura es completarà amb la segona edició de Lectorsaltren, adreçat a nois i noies d’11 a 13 anys. En el marc d’aquesta iniciativa, es llegiran obres de qualitat escrites especialment per a aquest grup d’edat.

Grups de conversa
Aquest curs s’organitzaran grups de conversa en diferents idiomes en el marc del programa Aprenem, una iniciativa d’aprenentatge de llengües basada en l’intercanvi desinteressat entre persones que ja les parlen i altres que les volen conèixer. La proposta fomenta l’ús social del català alhora que s’aprenen altres idiomes i, a més, està pensada per reforçar la cohesió i la integració socials.

Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l’Espai Jove Torre Bassas i l’Ateneu Municipal. Els ciutadans que hi estiguin interessats podran anar a qualsevol d’aquestes equipaments per informar-se’n i formalitzar la inscripció. El 7 d’octubre se’n farà un acte de presentació a l’auditori de la Biblioteca Municipal a les 19.30 h.