Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal ofereix una àmplia programació per a gent de totes les edats L’equipament acull aquests dies l’exposició “La desmesurada vida de Ramon Llull”, que commemora els 700 anys de la mort d’aquest autor https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca Municipal ofereix una àmplia programació per a gent de totes les edats

L’equipament acull aquests dies l’exposició “La desmesurada vida de Ramon Llull”, que commemora els 700 anys de la mort d’aquest autor

La Biblioteca Municipal és un espai polifuncional (foto: Diputació de Barcelona. Ago2/Óscar Ferrer).
La Biblioteca Municipal és un espai polifuncional (foto: Diputació de Barcelona. Ago2/Óscar Ferrer)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha encetat el curs amb una àmplia oferta d’activitats per a tot tipus de públics. Entre les propostes previstes fins al mes de gener, destaquen nous clubs de lectura, l’organització d’un viatge literari a Lisboa i un cicle de conferències dedicat al Grup Fotogràfic El Gra.

A partir d’aquest mes d’octubre, els amants de la novel·la negra tindran una cita amb el nou club de lectura Els crims dels dimarts, dedicat a autors catalans del gènere. A més, es donarà continuïtat als clubs de lectura fàcil en català i castellà, als dos clubs en anglès i al de novel·la Veus de dones. Dins d’aquest darrer club, a més, tindrà lloc com a novetat un viatge literari a la ciutat de Lisboa en col·laboració amb l’Agència de Viatges 747.

D’altra banda, el club de lectura Lectorsaltren! per a nois i noies d’11 a 13 anys s’ha reinventat aquesta temporada per convertir-se en un espai de videorecomanacions literàries juvenils amb dues sessions mensuals.

Les conferències seran un altre eix important de la programació de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler durant els propers mesos. En col·laboració amb els Amics de la UAB, s’han programat xerrades sobre les persones refugiades, la figura de Ramon Llull, donació i transplantament d’òrgans i bioètica. També s’han previst conferències divulgatives coincidint amb els Dies Mundials de la Vista, la Salut Mental i els Drets Humans.

Com a entitat convidada del 2016, el Grup Fotogràfic El Gra també centrarà un cicle de quatre conferències durant el mes de novembre.

Altres activitats
La Biblioteca Municipal també oferirà durant els propers mesos una nova edició dels tallers de Biopolis, adreçats a diferents grups d’edat. Es tracta d’un entreteniment dissenyat per afavorir el creixement en els àmbits personal, familiar, educatiu i professional, cosa que el converteix en un recurs d’èxit tant per a famílies i amics com per a universitats i empreses d’arreu del món.

També tornen, entre d’altres, els programes Nascuts per llegir, Lecxit, Aprenem, Parelles TIC i Xprsa’t!, a banda de les diverses Hores del conte i les presentacions de llibres.

Pel que fa al Cicle de cinema infantil en català, inclou un any més títols molt populars entre el públic més jove, com per exemple Dragon Ball Z, Zootròpolis o Star Wars: El despertar de la força.

Any Ramon Llull
Coincidint amb l’Any Ramon Llull, que commemora els 700 anys de la mort de l’autor mallorquí, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acull fins al 2 de novembre l’exposició La desmesurada vida de Ramon Llull, produïda per la Institució de les Lletres Catalanes. La mostra consisteix en una instal·lació que evidencia la importància de Llull i la seva connexió amb el món actual, i s’acompanya d’una publicació divulgativa que es poden emportar els visitants.

Dins d’aquesta commemoració, també s’ha programat el 20 d’octubre la xerrada Centenari Ramon Llull, a càrrec de Jaume Medina, catedràtic de Filologia Llatina del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i d’Óscar de la Cruz, professor agregat de Filologia Llatina d’aquesta mateixa institució. La conferència forma part del cicle organitzat en col·laboració amb els Amics de la UAB.