Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler se suma un any més al concurs “Llegir té premi” El certamen, organitzat pel Departament de Cultura, té com a objectiu fomentar la lectura entre infants i joves durant l’estiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler se suma un any més al concurs “Llegir té premi”

El certamen, organitzat pel Departament de Cultura, té com a objectiu fomentar la lectura entre infants i joves durant l’estiu

Emma García va ser una de les guanyadors del concurs a la passada edició (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler).
Emma García va ser una de les guanyadors del concurs a la passada edició (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler participa a la sisena edició del concurs  Llegir té premi, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promoure la lectura entre els infants i joves durant el període estival. Les persones usuàries de l’equipament que vulguin implicar-se en aquesta iniciativa s’hi podran inscriure a partir d’aquest divendres 27 de maig i fins que s’exhaureixen les places disponibles. El joc es desenvoluparà entre el 27 de juny i el 28 d’agost.

Podran participar al concurs fins a 1.500 infants i joves que disposin de carnet a qualsevol biblioteca pública de Catalunya. La competició està organitzada en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys, i una tercera categoria per a equips.

Les persones participants podran seleccionar les lectures entre un total de 870 títols en català, castellà, anglès i lectura fàcil. Entre aquests, hi ha des de llibres clàssics a les darreres novetats de la literatura juvenil, que trobaran disponibles a la plataforma digital Legiland, a la biblioteca digital eBiblioCat i físicament a les biblioteques públiques.

Els joves lectors i lectores acumularan punts per cada lectura i també cada vegada que responguin de manera encertada un sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Aquests punts els permetran pujar de nivell, desbloquejar peces del seu avatar, guanyar medalles digitals i ascendir en el rànquing per optar a més premis. Des de les biblioteques faran seguiment virtual de l’activitat dels seus usuaris i usuàries i podran fer-los recomanacions a mesura que llegeixin i progressin en el joc.

Quan finalitzi el concurs, els i les joves amb millor puntuació seran premiats amb rellotges intel·ligents i lots de llibres. També seran reconegudes les biblioteques que registrin una millor participació.

A la passada edició de la iniciativa Llegir té premi, la rubinenca Emma García va ser guanyadora absoluta a la categoria de 8 a 11 anys, mentre que el també rubinenc Hugo García es va classificar en quart lloc dins el grup de lectors i lectores de 12 a 16 anys. La bona participació dels joves rubinencs en el concurs va possibilitar, a més, que la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler quedés en tercera posició entre un total de 112 equipaments de tot Catalunya.

Objectius de Desenvolupament sostenible